Αυτό το ΕΣΥ ετοιμάζει η Κυβέρνηση: Με ιδιώτες γιατρούς και επιβάρυνση ασθενών στα κόστη των χειρουργείων!

Αντί για προσλήψεις μόνιμων στα νοσοκομεία, βάζουν… part time ιδιώτες! Δεν επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ, επιμένει ο Πλεύρης

Must Read

Το κυβερνητικό σχέδιο του άριστου επιτελικού κράτους για πλήρη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), έχει τεθεί για τα καλά σε εφαρμογή. Αντί αυτά τα δύο χρόνια που ζούμε με την υγειονομική κρίση να προσεχθεί και ενισχυθεί το βασικότερο όπλο που έχει μια χώρα για να την αντιμετωπίσει, η Κυβέρνηση όχι μόνο το άφησε «άσφαιρο», αλλά θέλει να το… αποσυναρμολογήσει κιόλας.

Με μηδενική ενίσχυση στο ανθρώπινο δυναμικό και σε υλικό, χωρίς καμία οργάνωση σε κανέναν τομέα, με πορεία ολοταχώς προς το κλείσιμο των περιφερειακών νοσοκομείων, με την ουσιαστική διάλυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και χωρίς να την ενδιαφέρουν οι συνέπειες της τιμωρητικής πολιτικής της απέναντι στους υγειονομικούς (αλλά και άλλους) που επέλεξαν να μην εμβολιαστούν, το Μαξίμου προχωρά στην επόμενη φάση του σχεδίου του.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, θα υπάρξει μια «νέα σχέση» των ιδιωτών γιατρών με το ΕΣΥ, εννοώντας ουσιαστικά πως δεν πρόκειται να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά θα κληθούν ιδιώτες γιατροί να… γεμίσουν (κι αυτό part time) τα κενά στα νοσοκομεία!

https://youtu.be/XjhKSzyqHPU

«Στο πλαίσιο του νέου Χάρτη Υγείας, με την Αναπληρώτρια Υπουργό Μίνα Γκάγκα, επανεξετάζουμε συνολικά τις εργασιακές σχέσεις που θα ισχύουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στους ιδιώτες ιατρούς. Θέλουμε, πλέον θεσμοθετημένα, να δώσουμε τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να παρέχουν υπηρεσίες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη μορφή part-time. Δηλαδή, όπου το ΕΣΥ έχει κενά τα οποία δεν καλύπτονται, παρά το γεγονός ότι προκηρύσσονται οι θέσεις, να δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες ιατρούς να συνάπτουν συμβάσεις με τα νοσοκομεία», είπε στον ΑΝΤ1 ο Υπουργός Υγείας.

Και να ‘ταν μόνο αυτό… Η λέξη «δωρεάν» θα εξαφανιστεί από το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ, αφού όπως προανήγγειλε ο Υπουργός ιδιωτικοποίησης της Υγείας, οι ασθενείς θα συμμετέχουν στο κόστος του χειρουργείου αν αυτό είναι απογευματινό!

«Δεν εξετάζουμε απελευθέρωση των σχέσεων, αυτό που εξετάζουμε είναι να λειτουργήσουν και απογευματινά χειρουργεία που σήμερα δεν λειτουργούν και να έχουν τέτοια ευχέρεια και με όρους και ιδιωτικούς, δηλαδή οι γιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΣΥ να έχουν και αμοιβές (σ.σ. με συμμετοχή και του ασθενή στο κόστος του χειρουργείου), να αυξήσουν έτσι το εισόδημα του ιατρού και του νοσηλευτικού προσωπικού»!

Δεν επιστρέφουν οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί στο ΕΣΥ

Ο Θάνος Πλεύρης επανέλαβε τη θέση του ότι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, τους οποίους τιμώρησε η Κυβέρνηση επειδή δεν υπάκουσαν στις προσταγές της, δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις θέσεις τους στο ΕΣΥ.

«Οι υγειονομικοί δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο ΕΣΥ την 1η Απριλίου. Δύο είναι τα σενάρια: Ή ότι ο εμβολιασμός θα αποτελεί τυπικό προσόν, επομένως όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα φύγει από το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ή θα παραταθεί η αναστολή για όσο διαρκεί η πανδημία, δηλαδή τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.

Η εισήγηση που έχω κάνει ως Υπουργός Υγείας στην Κυβέρνηση- γιατί εγώ θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής- είναι ότι ασχέτως της πανδημίας, ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς θα πρέπει να είναι τυπικό προσόν και όποιος δεν εμβολιάζεται να μη μπορεί να παρέχει υπηρεσίες στο ΕΣΥ».

Γίνεται, πλέον, ξεκάθαρο πως το Υπουργείο Υγείας έχει αναλάβει «εργολαβία» το σχέδιο διάλυσης του ΕΣΥ και της αναμόρφωσης του υγειονομικού χάρτη της χώρας.

Άλλωστε, αυτή η Κυβέρνηση, που δίχασε και χλεύασε πολλάκις την κοινωνία με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των μικροπολιτικών της, δεν αντιμετώπισε ποτέ με σοβαρότητα την πανδημία και το ΕΣΥ, γιατί να το κάνει τώρα;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This