Θεσσαλονίκη: Αρνητές γονείς «στέλνουν» τα παιδιά τους για τηλεκπαίδευση σε σχολεία στην… Αλάσκα!

Πρόκειται για δημοφιλές τέχνασμα που επινοούν οι γονείς 47 μαθητών δημοτικού, που επιμένουν να τα κρατούν «κλειδωμένα» σπίτι

Must Read

Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να χάσουν τη χρονιά λόγω απουσιών βρίσκονται 47 μαθητές δημοτικού στη Δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς οι αρνητές γονείς τους τα κρατούν εκτός σχολείου, αντιδρώντας στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στο GRTimes.gr ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Φροσύνης, από τα συνολικά 49 παιδιά που είχαν καταγραφεί, μόλις δύο επέστρεψαν στο σχολείο, κατόπιν εισαγγελικής παρέμβασης. Τα υπόλοιπα 47 παραμένουν εκτός σχολείου και μαθημάτων. «Από την τελευταία αποδελτίωση που έχουμε κάνει, προκύπτει ο αριθμός των 47 παιδιών που απέχουν μέχρι και σήμερα από τα μαθήματά τους. Και αυτός ο αριθμός παραμένει σε αυτά τα επίπεδα, παρά το γεγονός ότι έχουμε κάνει προσέγγιση στις οικίες τους και έχουμε ειδοποιήσει τους γονείς ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουν την χρονιά λόγω απουσιών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Φροσύνης.

Τεχνάσματα

Ο αριθμός παραμένει αμετάβλητος, παρότι η λίστα των ονομάτων έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα, με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης να έχει αναφερθεί πρόσφατα σε τεχνάσματα που επινοούν αρνητές γονείς, για να δικαιολογήσουν την απουσία των παιδιών τους και να αποφύγουν τις ποινές.

Στο πλαίσιο αυτό υπήρξαν γονείς, οι οποίοι ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκαν σχολεία ανά τον κόσμο που παραδίδουν μαθήματα με τη μορφή τηλεκπαίδευσης και τα επικαλούνται ως δικαιολογία, αναφέροντας ότι εγγράψει εκεί τα παιδιά τους. «Τέτοια αιτήματα έχουν κατατεθεί πολλά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από γονείς που έχουν εντοπίσει αυτού του είδους τα σχολεία ακόμη και στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να γλιτώσουν τις όποιες κυρώσεις», είχε αναφέρει τότε ο κ. Φροσύνης, προσθέτοντας ωστόσο ότι «τα αιτήματα αυτά όπως είναι εύλογο, δεν έγιναν ποτέ αποδεκτά από τη Διεύθυνση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This