Στην αντεπίθεση η οικογένεια του Μάνου Δασκαλάκη: «Έχω πολλούς άσους στο μανίκι  μου» – Ερωτηματικά για τις ανακολουθίες

«Δεν υπάρχει εμπλοκή από το άμεσο περιβάλλον», υποστηρίζει ο ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης

Must Read

Όσο κάποιοι επιμένουν να κατηγορούν, ακόμα και ανοικτά, τους γονείς των τριών κοριτσιών από την Πάτρα που έφυγαν αιφνίδια μέσα σε τρία χρόνια, τόσο η οικογένειά τους, αρχίζει να απαντά με όλο και μεγαλύτερη συχνότητα στα όσα λέγονται και γράφονται.

Ο πατέρας των τριών αγγέλων, Μάνος Δασκαλάκης, μέσω του ΑΝΤ1 έστειλε ουσιαστικά μήνυμα ότι στο στόχαστρο των κινήσεων από πλευράς του και της συζύγου του, Ρούλας Πισπιρίγκου, έχει μπει η νοσοκομειακή και νοσηλευτική αντιμετώπιση των αδικοχαμένων παιδιών και ειδικά της Τζωρτζίνας, μιλώντας για «ιατρικές παραλείψεις που έφεραν το κακό», ενώ όπως μεταφέρθηκε η εκτίμησή του είναι πως «είστε όλοι άδικοι με τη Ρούλα (σ.σ. τη σύζυγό του)».

«Έχω πολλούς άσους στο μανίκι μου. Θα τα πούμε όλα μετά τις τοξικολογικές. Μέχρι τότε, παρακαλούμε σιωπή και σεβασμό… Θα τα πούμε εν καιρώ», είπε χαρακτηριστικά ο πατέρας της Μαλένας, της Ίριδας και της Τζωρτζίνας.

Όπως μετέφερε η δημοσιογράφος που συνομίλησε με τον Μάνο Δασκαλάκη, της είπε πως η οικογένειά του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, καθώς πολλοί πελάτες της εταιρείας που δουλεύει απομακρύνθηκαν, ενώ και η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι χωρίς δουλειά, παρότι μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας πολλοί είχαν πει πως θα βοηθήσουν.

Ο Μάνος Δασκαλάκης διευκρίνισε ακόμα ότι στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί αφορούν τον θάνατο της Μαλένας (το πρώτο παιδί που «έφυγε») και όχι της Τζωρτζίνας (το τρίτο) και μάλιστα υπάρχουν και στην ιατροδικαστική έκθεση.

https://youtu.be/X37uN93bPqY

Οι ανακολουθίες

Σύμφωνα πάντως με τον ανταποκριτή του ΑΝΤ1 στην Πάτρα, στην ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν αναφέρεται κάπου ότι αποτέλεσε αντικείμενο εξέτασης η μύτη του κοριτσιού, με αφορμή τα όσα μεταδόθηκαν χθες από το Star για τις εκδορές στη μύτη της μικρής.

Σύμφωνα με το Star, η ιατροδικαστική εξέταση του παιδιού αναφέρει ότι είχε δύο εκδορές στη μύτη και ότι το στομαχάκι του ήταν άδειο. Γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με όσα ισχυρίστηκε η μητέρα, που υποστήριξε ότι το παιδί λίγες ώρες πριν «φύγει» είχε φάει σουβλάκι.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ως πιθανή αιτία θανάτου αναφέρεται η καρδιακή ανακοπή, ενώ ως τελική ιατροδικαστική εκτίμηση αναφέρεται ότι ο θάνατος επήλθε λόγω ηπατικής ανεπάρκειας.

Ο δημοσιογράφος μίλησε για «ανακολουθία που πρέπει να αποσαφηνιστεί», προσθέτοντας ακόμα πως υπάρχει διαφορά στη μαρτυρία της θείας (αδελφής της Ρούλας Πισπιίγκου) για τον θάνατο της έξι μηνών Ίριδας, σε σχέση με το ντοκουμέντο του διαβιβαστικού από την κλήση που έγινε στο ΕΚΑΒ.

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πήγε η ίδια να ξυπνήσει τη μικρή Ίριδα πριν τις 11:00 και διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε. Τόνισε μάλιστα ότι ήταν πριν τις 11:00 (10:45 είπε για την ακρίβεια) και όχι στις 11:30 που γράφεται (είναι η ώρα θανάτου σύμφωνα με τη θεία). Βέβαια, η ώρα αυτή δεν προέκυψε από μόνη της. Σε κατάθεσή της η Ρούλα Πισπιρίγκου την είχε αναφέρει

Όπως είπε η θεία, πρώτα κάλεσαν τον πατέρα του παιδιού, Μάνο Δασκαλάκη και στη συνέχεια το ΕΚΑΒ, κάνοντας ταυτόχρονα και μαλάξεις στο έξι μηνών βρέφος.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το καταγραφικό του 166 και η συνομιλία ανάμεσα στο ασθενοφόρο και το Κέντρο, η κλήση στο ΕΚΑΒ έγινε στις 11:37 και το ασθενοφόρο έφτασε μέσα σε επτά λεπτά στο σπίτι της οικογένειας.

Συνεπώς, τα ερωτήματα που προέκυψαν είναι εύλογα: Αν το χρονολόγιο που ανέφερε η θεία των παιδιών ισχύει, γιατί πέρασε σχεδόν μια ώρα μέχρι να ειδοποιηθεί το 166; Πότε βρήκαν νεκρό το βρέφος;

Θεία Ρούλας Πισπιρίγκου: «Δεν ντρέπονται;»

Μια θεία της μητέρας των τριών κοριτσιών μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και δήλωσε έξαλλη για τα σενάρια που ακούγονται και τα οποία κατηγορούν τους γονείς και ειδικά την ανιψιά της:

«Για όνομα του Ιησού Χριστού! Ποια μάνα ήταν εκείνη που λέει  ότι σκότωσε τα παιδιά της; Που λένε οι δημοσιογράφοι. Δεν ντρέπονται καλέ μου, δεν ντρέπονται για το όνομα της Παναγίας; Αν είναι δυνατόν. Είναι πάρα πολύ καλή κοπέλα. Βγαίνουνε και λένε ΄σκότωσέ τη γιατί σκότωσε τα παιδιά σου και μετά αυτοκτόνα’ . Τι είναι αυτά καλέ; Τι θα βάλει αυτό το παιδί στην τσέπη του; Τίποτα. Όλο συκοφαντίες ακούει τίποτα καλό. Πάρα πολύ καλή οικογένεια είναι, πάρα  πολύ καλή οικογένεια».

«Σκεφτείτε εσείς να ήσασταν στη θέση τους… Να μην μπορούν να θρηνήσουν τα παιδιά τους»

Με τη σειρά του, ένας από τους φίλους και συμπαίκτης (από την ποδοσφαιρική ομάδα) του Μάνου Δασκαλάκη, είπε πως δεν πιστεύει πως έγινε κάτι επιλήψιμο από τους γονείς:

«Είναι τρομερό παιδί, απίστευτο παιδί, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Όλο αυτό που γίνεται δεν ξέρω γιατί γίνεται. Απίστευτο… Ειδικά στον Μάνο. Η ομάδα τον βοήθησε οικονομικά. Ήταν πολύ στενοχωρημένος, δεν ήταν δηλαδή ότι πέταγε από τη χαρά του, αυτά που λένε στα μπουζούκια και τέτοια… δεν ήταν αυτό το πράγμα. Είχαν τρομερή σχέση με τη γυναίκα του. Δεν υπήρχε αυτό. Δεν είχαν κάποιο θέμα, δηλαδή εγώ απορώ που έχει γίνει όλο αυτό και ειδικά στον Μάνο. Θα είναι δηλαδή ακραίο πραγματικά. Δεν το πιστεύω ότι μπορεί να έχει γίνει κάτι τέτοιο. Ήταν πάντα αγαπημένοι, τα πάντα όλα! Για την οικογένειά τους δηλαδή τα έδιναν όλα. Ο Μάνος δούλευε μέρα νύχτα για την οικογένειά του. Τα παιδιά του τα λάτρευε, δεν θα άφηνε κάτι τέτοιο. Είναι πολύ ακραίο όλο αυτό έχει βγει τώρα και ειδικά στο Μάνο. Σκεφτείτε εσείς να ήσασταν στη θέση τους… Να μην μπορούν να θρηνήσουν τα παιδιά τους. Σκεφτείτε δηλαδή να βγάζουν τη μάνα τους τώρα δολοφόνο! Είναι τραβηγμένα σενάρια, τρελά σενάρια».

«Δεν πιστεύω πως υπάρχει εμπλοκή από το άμεσο περιβάλλον»

Ο έμπειρος ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, εξέφρασε την άποψη ότι άλλοι παράγοντες ευθύνονται για το θάνατο των κοριτσιών και όχι το άμεσο περιβάλλον:

«Είναι μια υπόθεση που θέλει ιδιαίτερη προσέγγιση και ιδιαίτερη προσοχή. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει εμπλοκή από το άμεσο περιβάλλον. Αλλά δεν θα μου γεννηθεί απορία αν αποδειχθεί από κάποιους άλλους παράγοντες ότι ενδεχομένως υπήρξαν ή λάθη ή παραλείψεις, που να μας παραπέμπουν στην ουσία σε μια εγκληματική ενέργεια».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This