Γιάννης Πρασσάς: «Δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό, θα ζήσουμε κι άλλα κύματα»

Must Read

Την εκτίμηση ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία εξέφρασε ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας, Γιάννης Πρασσάς, τονίζοντας παράλληλα, πως είναι δικαιολογημένο να… αποχωριστούμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους.

«Πράγματι είναι δύσκολο να παραμείνει η πανδημία στο προσκήνιο όταν έχουμε τόσο τραγικές καταστάσεις, όπως στην Ουκρανία. Παρ’ όλα αυτά, οι αρμόδιοι θα πρέπει να ασχολούνται με την πανδημία με την ίδια ένταση, γιατί μπορεί να βγαίνουμε από την οξεία φάση της, όμως δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον ιό. Ο ιός είναι κοντά μας και θα ζήσουμε κι άλλα κύματα. Βλέπουμε ότι υπάρχει σταθερή εικόνα αποδόμησης της πανδημίας», δήλωσε ο κ. Πρασσάς.

Ο ίδιος τόνισε πως είναι δικαιολογημένο να βγουν οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους εσωτερικούς χώρους. Στο πλαίσιο αυτό, εξήγησε πως η κάθε χώρα θα πρέπει να κρίνει ανάλογα με τα δεδομένα της αν θα αποχωριστούν οι κάτοικοί της τις μάσκες στους εσωτερικούς χώρους.

Ο κ. Πρασσάς έθεσε τρία ερωτήματα που απασχολούν τους ειδικούς αυτή την περίοδο: «Αρχικά, πόσο μπορεί να αντέξει η ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια έναντι της βαριάς νόσησης; Επιπλέον, η φυσική νόσηση πόσο μεγάλη διάρκεια προστασίας θα προσφέρει όσον αφορά την προστασία από επαναμόλυνση από τον ιό; Και τέλος, ποια είναι η πραγματική επίπτωση του long covid και των επαναμβανόμενων νοσήσεων από τον ιό;» και κατέληξε λέγοντας: «Τα παραπάνω είναι καίρια ερωτήματα που έχουν προκύψει, είπε, στα οποία δεν έχουν δοθεί ακόμα απαντήσεις».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This