«Φάντασμα» σε βίντεο o Γιώργος Κυπαρίσσης

Καταβεβλημένος ο «βασιλιάς των ανταλλακτικών» σε οπτικοακουστικό υλικό που έφτασε από τους απαγωγείς στα χέρια των συγγενών του

Must Read

Εκλεισε δύο μήνες σε καθεστώς ομηρίας ο 40χρονος έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτων Γιώργος Κυπαρίσσης και από τους απαγωγείς του ούτε φωνή ούτε ακρόαση, με την Αστυνομία να ερευνά πλέον την υπόθεση ως εξαφάνιση ή ακόμη και δυνάμει ανθρωποκτονία.

  • Από τη Νάντια Αλεξίου

Η τελευταία «απόδειξη ζωής» του αποκαλούμενου «βασιλιά των ανταλλακτικών» ήταν ένα ελάχιστων δευτερολέπτων βίντεο που προηγήθηκε της έκκλησης της μητέρας του στους απαγωγείς.

Η αποστολή του οπτικού υλικού μέσω διαδικτυακής εφαρμογής έγινε στα τέλη Ιανουαρίου για να βεβαιωθούν οι συγγενείς του ότι ο Γιώργος Κυπαρίσσης βρίσκεται εν ζωή. Στο βίντεο ο 40χρονος εικονίζεται κουρεμένος και ξυρισμένος, αλλά εμφανώς καταβεβλημένος. Οι απαγωγείς φέρεται ότι έχουν αυξήσει τις απαιτήσεις τους στο ποσό των λύτρων μετά την τελευταία επικοινωνία τους με την οικογένεια του 40χρονου.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε προβληματισμό στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Αν και η υπόθεση αρχικά είχε χαρακτηριστικά «απαγωγής της τίγρης», λόγω της παρατεταμένης κράτησης του επιχειρηματία, οι αναλυτές της Ασφάλειας φοβούνται ότι η έκβαση της υπόθεσης ενδεχομένως να είναι απρόβλεπτη.

Στα μέσα του μήνα η μητέρα του επιχειρηματία Ολγα Κυπαρίσση είχε απευθύνει έκκληση προς τους απαγωγείς να επικοινωνήσουν και να δώσουν ένα σημάδι ότι ο γιος της είναι ζωντανός. «Είμαι μάνα. Σας ικετεύω, εσείς που κρατάτε το παιδί μου να επικοινωνήσετε μαζί μας. Πείτε μας ότι ο Γιώργος είναι καλά. Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βρούμε γρήγορα λύση και νομίζω ότι θα συμφωνήσετε. Κάνω έκκληση στην ανθρωπιά σας…» ανέφερε στην έκκλησή της η Ολγα Κυπαρίσση, σε επικοινωνία της με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο έμπορος ανταλλακτικών αυτοκινήτων απήχθη το βράδυ της 29ης Δεκεμβρίου 2021, έξω από τη μεζονέτα όπου διαμένει με την οικογένειά του, στο Ντράφι Παλλήνης, ενώ συνομιλούσε με βιντεοκλήση με μια φίλη του επιστρέφοντας από ταβέρνα που είχε δειπνήσει με την παρέα του.

Η κλήση, διάρκειας 22 λεπτών, ολοκληρώθηκε δύο λεπτά μετά τα μεσάνυχτα. Οπως κατέθεσε η μάρτυρας στην Αστυνομία, το κινητό του 40χρονου παρέμεινε ανοιχτό και άκουγε τη συνομιλία με τους απαγωγείς του, προτού κλείσει η σύνδεση με παρέμβαση ενός εκ των δραστών.

Λίγο αργότερα οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τον αδελφό του επιχειρηματία που δραστηριοποιείται μαζί του στην επιχείρηση με τα ανταλλακτικά και ζήτησαν λύτρα ύψους 2.000.000 ευρώ προκειμένου να τον απελευθερώσουν. Ωστόσο, ύστερα από διαπραγματεύσεις, το ποσό μειώθηκε στο 1.000.000 ευρώ.

Σε μια πρώτη «απόδειξη ζωής» οι απαγωγείς έστειλαν μέσω εφαρμογής που τηρεί κρυπτογράφηση και δεν διατηρεί αρχείο μια φωτογραφία του Γιώργου Κυπαρίσση να κρατά με δεμένα χέρια μια εφημερίδα που πιστοποιούσε την ημερομηνία λήψης της. Ωστόσο, για περισσότερο από έναν μήνα δεν υπήρξε άλλη επικοινωνία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This