Θεσσαλονίκη: Διαδηλωτές έκαψαν σημαία του ΝΑΤΟ έξω από το αμερικανικό Προξενείο

Υπό το... άγρυπνο βλέμμα των ΜΑΤ ειρηνική διαδήλωση Ουκρανών κοντά στο ρωσικό προξενείο

Must Read

Σε σημαία του ΝΑΤΟ έβαλαν φωτιά διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το αμερικανικό προξενείο στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την εισβολή που πραγματοποιεί η Ρωσία στην Ουκρανία.

Οι συγκεκριμένοι συμμετείχαν στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της συμπρωτεύουσας από μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, με τους διαδηλωτές να εναντιώνονται στον πόλεμο που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στην Ουκρανία, με πανό, σημαίες και συνθήματα. «Όχι στον πόλεμο, όχι στους ανταγωνισμούς», φώναζαν οι διαδηλωτές, προσθέτοντας πως θέλουν να «χτίσουν» ένα μαζικό αντιπολεμικό, αντι-ιμπεριαλιστικό, διεθνιστικό κίνημα στη χώρα μας και την Ευρώπη.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην Ουκρανία, ακούγοντας με τρόμο τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν, προμηνύοντας νέες καταστροφές και δεινά για την ανθρωπότητα», φώναζαν επίσης οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν γύρω στις 7 το απόγευμα στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, με σκοπό να κατευθυνθούν προς το ρωσικό Προξενείο.

  • Δείτε βίντεο από το περιστατικό του καψίματος της σημαίας:

  • Δείτε πλάνα από την πορεία:

Ειρηνική διαμαρτυρία από Ουκρανούς κοντά στο ρωσικό προξενείο

Σήμερα το μεσημέρι, εξάλλου, Ουκρανοί πολίτες που ζουν στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους, κρατώντας πλακάτ και ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο της χώρας τους, ζητώντας να σταματήσει ο πόλεμος, με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους για τους φίλους και τις οικογένειες που έχουν  αφήσει πίσω στην Ουκρανία.

Κατόπιν, συγκεντρώθηκαν κοντά στο ρωσικό Προξενείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με σύνθημα «στοπ στον πόλεμο, όχι στην εισβολή». «Εδώ θα διαμαρτυρηθούμε, δεν απειλούμε κανέναν και δεν ενοχλούμε κανέναν», ανέφεραν οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση, που, μεταξύ άλλων, κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Σταματήστε τον Πούτιν».

Οι Ουκρανοί έφτασαν μέχρι τη συμβολή των οδών Δημοσθένους με Μητροπόλεως , κρατώντας σημαίες της χώρας τους και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Πούτιν, όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύναμη των ΜΑΤ, που τους απότρεψε από το να πλησιάσουν στο Προξενείο.

*πηγή φωτό / βίντεο: grtimes.gr, thesstoday.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This