Τέλος οι μάσκες από αυτή την εβδομάδα – Τι εισηγούνται οι ειδικοί 

Must Read

Νωρίτερα θα «πέσουν» οι μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με όσα εισηγείται η  Επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάσκα θα πάψει να είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους, από το Σάββατο 5 Μαρτίου. Ωστόσο παραμένει η σύσταση για χρήση της μάσκας όπου παρατηρείται συνωστισμός, ενώ παραμένει η υποχρεωτικότητα σε όλους τους κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης είχε προαναγγείλει την κατάργηση του μέτρου, μιλώντας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, όπου ανέφερε ότι η πανδημία μέχρι το φθινόπωρο θα είναι σε φθίνουσα πορεία ότι «πολύ σύντομα θα υπάρχει ως σύσταση και όχι ως υποχρεωτικότητα».

Στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ απαιτείται η χρήση υψηλής μάσκας προστασίας ΚΝ95 ή διπλής μάσκας. Η απαγόρευση εισόδου σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους ή όσους δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση παραμένει.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Παρασκευή, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) άναψαν «πράσινο φως» για την κατάργηση της μάσκας κλειστούς χώρους και σχολεία, ωστόσο αυτό θα συμβαίνει μόνο στις περιοχές χαμηλότερου κινδύνου, όπου δηλαδή δεν εντοπίζεται έξαρση του ιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This