Ουκρανοί πρόσφυγες: Η Ελλάδα θα τους παρέχει προστασία για ένα έτος

Με δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Must Read

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ενημέρωσε ότι στους Ουκρανούς πρόσφυγες που έρχονται στην Ελλάδα, θα παρέχεται προσωρινή προστασία ενός έτους με δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όσοι Ουκρανοί πολίτες έχουν ταξιδιωτικά έγγραφα, θα εισέρχονται στην Ελλάδα από όλα τα σημεία εισόδου, χωρίς υποχρέωση έκδοσης βίζας για 90 ημέρες, όπως ίσχυε και μέχρι σήμερα.

Οι Ουκρανοί πολίτες που δεν φέρουν ταξιδιωτικά έγγραφα, μπορούν να εισέλθουν μόνο από το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα, όπου εκεί θα χορηγείται σχετικό έγγραφο σε συνεργασία με το προσωπικό της ουκρανικής πρεσβείας στην Ελλάδα και μετά θα παρέχεται η προσωρινή προστασία.

Σε μικρή απόσταση από το συγκεκριμένο Τμήμα λειτουργεί η δομή φιλοξενίας Σιντικής, όπου οι Ουκρανοί πρόσφυγες θα έχουν τη δυνατότητα ολιγοήμερης φιλοξενίας. Για φιλοξενία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα πρέπει να κατατίθεται αίτηση στο mail: [email protected]

Σχετικά με τα ασυνόδευτα παιδιά η Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων δραστηριοποιείται σε συνεργασία με πρεσβείες, διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ για τον εντοπισμό ασυνόδευτων στα σύνορα της Ουκρανίας με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου είτε να προσφέρει τεχνογνωσία είτε να ρυθμίσει θέματα μεταφοράς και φιλοξενίας των παιδιών αυτών στην Ελλάδα. Σε περίπτωση άφιξης ασυνόδευτων παιδιών στα ελληνικά σύνορα ενεργοποιείται ο Εθνικός Μηχανισμός Επείγουσας Ανταπόκρισης για Ασυνόδευτους Ανηλίκους σε επισφαλείς συνθήκες διαβίωσης.

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έθεσε σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο για την παροχή πληροφοριών στους Ουκρανούς πρόσφυγες. Στην τηλεφωνική γραμμή +302131629600 που λειτουργεί στην ουκρανική, ελληνική και αγγλική γλώσσα (Δευτέρα έως Παρασκευή, 7 π.μ.- 10 μ.μ.), μέσω της ιστοσελίδας https://migration.gov.gr/ukraine/ αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ([email protected]) οι εκτοπισθέντες πολίτες της Ουκρανίας θα μπορούν να ενημερώνονται για θέματα που τους αφορούν.

Στην ουκρανική και την ελληνική γλώσσα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This