Η πλατεία Εξαρχείων και το ιστορικό άγαλμα στα χάλια τους

Ήταν που θα καθάριζαν τα Εξάρχεια...

Must Read

Η Δημοτική αρχή της Αθήνας αδιαφορεί για τα Εξάρχεια. Και οι παρακάτω εικόνες της πλατείας Εξαρχείων από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, είναι ενδεικτικές της εγκατάλειψης της περιοχής από τον σημερινό Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη.

Αναφέρει στην καταγγελία του ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ., Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και πρώην αντιδήμαρχος Πρασίνου και Προστασίας Ζώων:

Το ιστορικό γλυπτό της πλατείας είναι δημιουργία του Γαλλικού χυτηρίου Durenne στα τέλη του 19ου/αρχές 20ου αιώνα.

Τοποθετήθηκε κατά τη δημιουργία της, επί Δημαρχίας Γεωργίου Πλυτά (1964-1967) μετά από αγώνες του τότε Συλλόγου Εξαρχείων με Πρόεδρο τον παππού μου Νικόλαο Μπραούζη, Γενικό Γραμματέα στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου.

Η πρόταση αρχικά, ήταν να κατασκευαστεί στο κέντρο της πλατείας ένα συντριβάνι. Γι’ αυτό το λόγο και το σήμα του Συλλόγου που απεικονίζεται στη σφραγίδα που έχω στο αρχείο μου είναι ένα συντριβάνι! Τελικά επελέγη δίδυμο γλυπτό, όμοιο με αυτό της πλατείας Αγίου Γεωργίου Κυψέλης.

Ο σημερινός Δήμαρχος συνεχίζει την απαράδεκτη παράδοση και αφήνει το γλυπτό σε άθλια κατάσταση, βαμμένο με κόκκινη μπογιά εδώ και εβδομάδες.

Τα δέντρα ρημάζουν, τα παρτέρια και οι λάκκοι είναι κατάξεροι, τα σκουπίδια βρίσκονται παντού όπως και οι σπασμένες πέτρες-πολεμοφόδια, τα φώτα παραμένουν αναμμένα τις πρωινές ώρες εδώ και δύο χρόνια παρά τις ενημερώσεις μου, ακαλαίσθητα πανό είναι κρεμασμένα στα δέντρα, τα φρεάτια παραμένουν βουλωμένα και το βράδυ γίνεται διακίνηση ναρκωτικών.

Λυπάμαι πάρα πολύ… Ο κύριος Μπακογιάννης με την πολυτελή αντίληψή του δεν έχει καμία σχέση με την καθημερινότητα της πόλης. Μόνη ελπίδα η κατασκευή σταθμού μετρό με παράλληλη μεταφύτευση των δέντρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This