Άγγελος Συρίγος: «Να λάβει υπόψιν του ο Πούτιν τις οικονομικές κυρώσεις για να επανέλθει στην πραγματικότητα»

Must Read

Αναφορά στον πόλεμο στην Ουκρανία έκανε νωρίτερα σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Παιδείας και διεθνολόγος, Άγγελος Συρίγος.

«Όσο δυσκολέυονται οι Ρώσοι να καταλάβουν τις πόλεις της Ουκρανίας, τόσο θα αρχίσουν να θίγονται βαδικές υποδομές της χώρας που αφορούν στο ηλεκτρικό ρεύμα ή την ύδρευση και τις τηλεπικοινωνίες. Έχουμε ένα συνδυασμό πραγματικότητας και ιδεοληψιών. Ο Πούτιν έλεγε ότι δεν τπάρχει ουκρανικό έθνος, συνεπώς δεν περίμενε να αντισταθουν οι Ουκρανοί. Κάλεσε να παραδοθούν, και οι Ρώσοι ανέφεραν ότι έχουν καταλάβει 10 χωριά. Δεν ξεκίνησαν να καταλάβουν 10 χωριά, αλλά μεγαλύτερες περιοχές, ωστόσο δεν περίμεναν αυτή την εξέλιξη της αντίστασης», είπε αρχικά.

Όπως εξήγησε, δεν υπάρχει ουκρανική αεροπορία, γιατί διαφορετικά η φάλαγγα θα ήταν ο πιο εύκολος στόχος. «Δεν έχουμε πραγματική εικόνα για το τί συμβαίνει επι ουκρανικού εδάφους στον τομέα της ενημέρωσης, καθώς υπάρχει προπαγάνδα και από τις δύο πλευρές», ανέφερε.

«Το μοντέλο της Τσετσενίας θα ακολουθήσει ο Πούτιν»

Ο κ. Συρίγος τοποθετήθηκε αναφορικά με την τακτική που φέρεται ότι ακολουθεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Θα ακολουθήσει η τακτική της Τσετσενίας, όπου το Μπρόζνι ισοπεδώθηκε για να το καταλάβουν οι Ρώσοι. Ίσως έχουμε ισοπεδωμένες άλλες πόλεις. Θα βασιστεί στις ελλείψεις των προϊόντων γιατί όσο υάρχουν τρόφιμα και φάρμακα υπάρχει και αντίσταση», τόνισε.

«Ο Ζελένσκι βρίσκεται σε μία δυσκολη κατάσταση και πίστευε ότι θα έχει στρατιωτική υποστήριξη από το ΝΑΤΟ. Έχουμε μία παρέβαση του Πούτιν με την εισβολή. Kαι αυτό δεν σημαίνει ότι και το ΝΑΤΟ, πρέπει να ακολουθήσει τον παραλογισμό του Πούτιν και να πρέπει να προχωρησει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, πράγμα που θα σήμαινε Παγκόσμιο Πόλεμο. Το θέμα είναι να λάβει υπόψιν του ο Πούτιν τις οικονομικές κυρώσεις για να επανέλθει στην πραγματικότητα», κατέληξε ο υφυπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This