Εξαιρετικά ανησυχητικό: Ο «γκρίζος λύκος» της Ουκρανίας κατερρίφθη από S-400 σε απόσταση ρεκόρ;

Εάν οι πληροφορίες ισχύουν, η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο

Must Read

Τις πρώτες μέρες της ρωσικής εισβολής μία είδηση προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και συγκίνηση στο ουκρανικό λαό.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέρριψαν το αεροσκάφος του 53χρονου Ουκρανού βετεράνου Oleksandr Oksanchenko. O απόστρατος σμήναρχος γνωστός ως «γκρίζος λύκος» ήταν από τους πιο γνωστούς Ουκρανούς αεροπόρους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αεροσκάφος που πιλόταρε ο 53χρονος καταρρίφθηκε πάνω από το Κίεβο και ενώ ο ίδιος είχε απογειωθεί έχοντας ως αποστολή να σταματήσει τα ρωσικά μαχητικά που προσπαθούσαν να καταλάβουν το αεροδρόμιο Antonov κατά την πρώτη φάση της εισβολής.

Έτσι ανακοίνωσαν οι ουκρανοί τον θάνατό του ήρωα πιλότου:

Η πρώτη δοκιμή S – 400 σε συνθήκες μάχης;

Οι τελευταίες πληροφορίες όμως που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν τεράστια ανησυχία, ειδικά στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος Su-27 της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας φέρεται να καταρρίφθηκε κοντά στο Κίεβο από ρωσικό S400 που εκτοξεύτηκε από τη Λευκορωσία — 150 χιλιόμετρα μακριά δηλαδή. κάνοντας ένα «παγκόσμιο ρεκόρ».

Η Λευκορωσία βέβαια αρνείται ότι το έδαφος της χρησιμοποιήθηκε για οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια, γεγονός όμως που ήδη έχει διαψευστεί καθώς υπάρχουν αποδείξεις ότι ρωσικά στρατεύματα εισήλθαν από το έδαφος της ακόμα κι από σημεία που κατασκευάστηκαν ειδικές γέφυρες τις τελευταίες ημέρες. Οι Δυτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι το Κίεβο στραγγαλίστηκε από όλες τις κατευθύνσεις, λόγω της εμπλοκής της Λευκορωσίας στην Ρωσική εισβολή. Η διάψευση λοιπόν της Λευκορωσίας δεν μπορεί να είναι αποδεικτικό στοιχείο για το τι πραγματικά συνέβη.

Αντίθετα οι πληροφορίες που θέλουν το συγκεκριμένο χτύπημα να είναι η πρώτη δοκιμή του συστήματος S-400 σε πραγματικές συνθήκες μάχης, κερδίζουν έδαφος.

Φαίνεται ότι οι S 400 χρησιμοποιήθηκαν μόνο τις πρώτες 2 ημέρες της εισβολής. Μόλις ξεκίνησε η εναέρια κυκλοφορία από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία προς την Ουκρανία, η αεράμυνα ανελήφθη από άλλα συστήματα. Είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να ήθελε απλώς να  δοκιμάσει τους S400 σε πραγματικό πόλεμο.

Η τοποθέτηση των S-400 έχει σαφή στόχευση για χρήση τους σε ελληνοτουρκική σύρραξη

Και αυτό είναι ένα εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα. Διότι αν το ρωσικό πυραυλικό σύστημα κατάφερε να πλήξει με τέτοια ακρίβεια έναν στόχο από τέτοια απόσταση, τότε η Ελληνική υπεροπλία στους αιθέρες βρίσκεται σε σοβαρό κίνδυνο. Όταν μάλιστα οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως η εμβέλεια των πυραύλων που υπολογίζεται στα 400 χιλιόμετρα, είναι παρόμοιας ακρίβειας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This