Η αξιολόγηση της δημοσκόπησης του Newsbreak για την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Η διακεκριμένη ακαδημαϊκός, αναλύει τα αποτελέσματα

Must Read

Της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Μπορεί  ενδεχομένως να δικαιολογούνται αποκλίσεις  στα αποτελέσματα  διαφορετικών δημοσκοπήσεων, για το ίδιο θέμα. Ωστόσο, μια τόσο μεγάλη διαφορά, όπως αυτή ανάμεσα στην KAΠA RESEARCH, με ποσοστό Ελλήνων 46% εναντίον της ελληνικής αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, και του NEWSBREAK με ποσοστό 93% αντίστοιχα, είναι λογικό να δημιουργεί απορίες, αλλά και ανησυχίες για το κατά πόσο τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, γενικώς, ανταποκρίνονται  στην πραγματικότητα.

 

Η προτίμησή μου, όπως είχα την ευκαιρία να τη διατυπώσω ήδη, είναι με το 93% του NEWSBREAK. Και τούτο, όχι βέβαια επειδή είμαι «φιλορωσίδα», παρότι εύκολα μπορεί να μου αποδοθεί αυτή η ιδιότητα, μετά τον ισχυρισμό κάποιων  δημοσιογράφων  ότι…..στη Β.Ελλάδα το ποσοστό υπέρ των Ρώσων είναι υψηλό επειδή (άκουσον- άκουσον) οι Βορειοελλαδίτες έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων, επειδή ο καθένας μας έχει από έναν πνευματικό, επειδή είμαστε κοντά στο Άγιο Όρος!!!!!!!!!!. Είμαι εναντίον  αυτής της αποστολής,  επειδή είμαι Ελληνίδα και πιστεύω ότι είναι θανάσιμο λάθος να δημιουργούμε, χωρίς λόγο, εχθρούς και πέραν αυτών που ήδη έχουμε. Ιδιαίτερα και όταν αυτοί οι προαιώνιοι εχθροί μας τα «βρίσκουν με θαυμάσιο, άλλωστε,  τρόπο και με τη Ρωσία, αλλά και με τη Δύση». Είμαι συνεπώς, εναντίον, επειδή με το τέλος αυτού του δραματικού πολέμου, η Τουρκία θα έχει ότι θελήσει από τη Ρωσία, η οποία όμως θα είναι απέναντί μας εχθρική. Και, επιπλέον, η Τουρκία θα εξακολουθεί να επιτυγχάνει όλα όσα επιθυμεί από τη Δύση, ενώ απέναντί μας η Δύση θα συνεχίσει να  αρκείται σε «ελαφρά χτυπήματα στην πλάτη». Και πιστεύω, ακόμη ότι, εν προκειμένω,  η αποστολή πολεμικού υλικού αποτελεί απάνθρωπη και όχι ανθρωπιστική ενέργεια, γιατί σκοτώνει  ζωές σε πόλεμο με αποφασισμένη έκβαση, και συνεπώς  θα ήταν απείρως προτιμότερη, η εκ μέρους μας αποστολή ανθρωπιστικής και όχι θανατηφόρας βοήθειας.

 

Αλλά, πέρα από τις παραπάνω σκέψεις, σπεύδω  να παρατηρήσω ότι το 93% των Ελλήνων, που δηλώνουν εναντίον της αποστολής πολεμικού υλικού στην Ουκρανία, στη δημοσκόπηση του  NEWSBREAK αποδεικνύουν, κατά την κρίση μου, την ύπαρξη ορθολογικής κρίσης  (σε πείσμα της πλύσης εγκεφάλου περί της αντίθετης θέσης, από πολυάριθμα κανάλια). Και βέβαια, αυτό το 93% που αποκλείεται να προέρχεται αυτούσιο από τη Β. Ελλάδα,  γελοιοποιεί  την «άποψη» περί των φιλορώσων Βορειοελλαδιτών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This