«Εγνατία των Λιμένων: Ηγουμενίτσα–Θεσσαλονίκη–Καβάλα-Αλεξανδρούπολη – Αναπτυξιακός και Γεωστρατηγικός ρόλος»

Υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων

Must Read

Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) στη Θεσσαλονίκη, που επαναπρογραμματίστηκε για το διάστημα 14-17 Μαρτίου 2022, η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων διοργανώνει Ημερίδα, με θέμα:

«Εγνατία των Λιμένων: Ηγουμενίτσα–Θεσσαλονίκη–Καβάλα-Αλεξανδρούπολη-Αναπτυξιακός και Γεωστρατηγικός ρόλος»

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, ώρα 09.00-14.30, στο Αμφιθέατρο της Αποθήκης Δ, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

«Στο πλαίσιο αυτό, έχω τη χαρά να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στις εργασίες και σας διαβιβάζω συνημμένα σχέδιο προγράμματος της Ημερίδας, σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πα.Δ.Ε.Ε., καθώς και σύντομο σχετικό σημείωμα, για ενημέρωσή σας».

Σάββας Αναστασιάδης
Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς
Βουλή των Ελλήνων

Το πρόγραμμα της ημερίδας:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ

Η πρόσκληση:

Πρόσκληση -Συνεδρίαση 15 3 22

Η σύνθεση της αντιπροσωπείας της Πα.Δ.Ε.Ε.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΑΝΤΠΕΙΑΣ ΔΣ ΠΑΔΕΕ

Η Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.)

H Παγκόσμια Διακοινοβουλευτική Ένωση Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε.) συστάθηκε τον Αύγουστο του 1996, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης και έκτοτε, υποστηρίζεται από τη Βουλή των Ελλήνων. Στην Πα.Δ.Ε.Ε. μετέχουν ελληνικής καταγωγής νυν και πρώην μέλη Νομοθετικών Σωμάτων και Πολιτειακών Κοινοβουλίων άλλων χωρών.

Σκοπός της Πα.Δ.Ε.Ε. είναι:

α) η επικοινωνία και ανάπτυξη των σχέσεων των μελών με τη Βουλή των Ελλήνων,

β) η ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και συνεργασίας με την Ελλάδα και η ανάπτυξη κοινής στρατηγικής σε ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος,

γ) η προαγωγή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας, καθώς και

δ) η συνεργασία με την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων.

Στις δραστηριότητες της Πα.Δ.Ε.Ε. περιλαμβάνονται:

(α) Ψηφίσματα και δράσεις για ζητήματα που αφορούν στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στον Ελληνισμό της Διασποράς,

(β) εκστρατεία για τον επαναπατρισμό των γλυπτών του Παρθενώνα, την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού,

(γ) πραγματοποίηση ημερίδων και συναντήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με θέμα την προώθηση των ελληνικών προϊόντων, των ελληνικών επενδύσεων και της τουριστικής ανάπτυξης,

(δ) κοινές δράσεις με ελληνικούς και ομογενειακούς Οργανισμούς.

Η Γενική Συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε. συνέρχεται κάθε δύο χρόνια στην Ελλάδα, κατόπιν προσκλήσεως από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Πα.Δ.Ε.Ε, και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βουλή των Ελλήνων.

Η Γενική Συνέλευση της Πα.Δ.Ε.Ε. έχει υιοθετήσει Ψηφίσματα για: την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, την Κύπρο, την ονομασία της Π.Γ.Δ.Μ., την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, την Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία, την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των αρχών της δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο, τη Διακήρυξη της Ελληνικής Ομογένειας για την υποστήριξη της Ελλάδας, την προώθηση της ελληνικής γλώσσας, την Αναδιάρθρωση του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους, την ψήφο των Αποδήμων, τη δυνατότητα άσκησης εκλογικού δικαιώματος Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό από τον τόπο όπου διαβιούν, τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) της Ελλάδας και της Κύπρου, την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στον τομέα της ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η τελευταία Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων τον Ιούλιο του 2021.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This