Κακοκαιρία Φίλιππος: Βελτιώνεται σήμερα ο καιρός, αλλά με «τσουχτερό» κρύο – Σε ποιές περιοχές θα χιονίσει

Τι είπε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης για την κακοκαιρία και την επόμενη ψυχρή εισβολή

Must Read

Υποχώρηση της κακοκαιρίας προβλέπεται σήμερα και γενικά βελτιωμένος καιρός, με τοπικές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και πιθανότητα τοπικών βροχών στο Κεντρικό Ιόνιο. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι στο Αιγαίο, παγετός θα εκδηλωθεί στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σήμερα, Κυριακή, προβλέπονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο, με τοπικές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια και στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Κρήτης και χιονόνερο στα παραθαλάσσια των προαναφερόμενων ηπειρωτικών περιοχών και στις Κυκλάδες, ενώ τοπικές βροχές μετά το απόγευμα αναμένονται στο Κεντρικό Ιόνιο. Παγετός θα εκδηλωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός, ενώ στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους ολικός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 5 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από -11 έως 2 βαθμούς), -5 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, -1 έως 10 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από -6 έως 6 βαθμούς), 0 έως 8 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, -2 έως 6 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 2 έως 9 βαθμούς στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικό χιονόνερο στα παραθαλάσσια και πρόσκαιρες τοπικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα τμήματα του νομού περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Παγετός θα σημειωθεί τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και παγετός τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

«Νωρίς το πρωί θα έχουμε παγετό και ίσως χιονόστρωση, στα βόρεια και βορειοανατολικά της Αττικής»

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης εξήγησε ότι τις προσεχείς ώρες οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στην Εύβοια, τη Βοιωτία και στα βόρεια και βορειοανατολικά τμήματα της Αττικής.

«Θα επιμείνουν τα φαινόμενα από τις Σποράδες και πιο νότια, στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, την Αττικοβοιωτία, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη. Αύριο όμως, μετά τις πρωινές ώρες αναμένουμε υποχώρηση των φαινομένων που θα περιοριστούν στην Κρήτη» ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Ο κ. Μαρουσάκης σημείωσε ότι τόσο τις βραδινές ώρες όσο και το πρωί απαιτείται προσοχή λόγω του παγετού. «Νωρίς το πρωί θα έχουμε παγετό και ίσως χιονόστρωση, στα βόρεια και βορειοανατολικά της Αττικής», τόνισε και συμπλήρωσε: «Λίγο πριν το μεσημέρι θα δούμε βελτίωση όμως».

Τέλος, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε σαφές πως ο χειμώνας δεν τελειώνει με την αποδρομή της κακοκαιρίας Φίλιππος. «Θα ανέβει η θερμοκρασία τις προσεχείς ημέρες, όμως από το άλλο Σαββατοκύριακο αναμένουμε μια νέα ψυχρή εισβολή, για την οποία θα ενημερώσουμε αναλυτικά» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This