Πέτρος Φιλιππίδης: Στο δικαστήριο Παπαχαράλαμπους, Δροσάκη, Αναστασοπούλου και Παπούλια

Ξεκινά η δίκη χωρίς τον ηθοποιό!

Must Read

Ανοίγει σήμερα η αυλαία της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη ο οποίος είναι αντιμέτωπος με ένα βαρύ κατηγορητήριο που αφορά σε ένα βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008 και δύο απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014 σε βάρος τριών γυναικών, συναδέλφων του.

Λίγο πριν τις 9 το πρωί έφτασαν στο δικαστήριο οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγο της, Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια και η Ζέτα Δούκα.

Μετά από οκτώ μήνες παραμονής του στις φυλακές Τρίπολης αρχίζει να ξεδιπλώνεται στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το κουβάρι της υπόθεσης. Ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός αναμένεται, εκτός απροόπτου, να μην δώσει το «παρών» στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο επικαλούμενος λόγους υγείας.

Οι καταγγελίες των συναδέλφων του Πέτρου Φιλιππίδη έγιναν στο πλαίσιο των ερευνών για το ελληνικό #metoo και έφτασαν στις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες και τις ερεύνησαν, μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Η δίκη έχει αριθμό πινακίου 1 και αναμένεται να αρχίσει στις 9.00 το πρωί.

Δεν θα παραστεί ο κατηγορούμενος

Ο συνήγορος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος με δηλώσεις του έκανε γνωστό ότι ο προφυλακισμένος ηθοποιός αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχει χάσει μέσα στη φυλακή 25 κιλά. «Δεν είναι σε θέση σωματικά να παραστεί στο δικαστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος σημειώνοντας πως ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα. Πρόθεση του Μιχάλη Δημητρακόπουλου είναι να ζητήσει διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας.

«Από τη στιγμή που ο πρωταγωνιστής μίας δίκης δεν είναι σε θέση να είναι εκεί, δε θα ξεκινήσει η δίκη» τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης και συμπλήρωσε «Και μετά, αν δε μπορεί να έρθει, θα τον παρακαλέσω να έρθει έστω και με καροτσάκι. Διότι δίκη χωρίς να είναι «παρών» ο Φιλιππίδης, θα είναι παρωδία». Ο Πέτρος Φιλιππίδης οδηγήθηκε στην φυλακή τον περασμένο Ιούλιο όταν δεν κατάφερε να πείσει ανακριτή και εισαγγελέα πως οι καταγγελίες σε βάρος του είναι ανυπόστατες. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, απολογούμενος, ισχυρίστηκε πως έπεσε «θύμα εκδίκησης» και μίλησε για «ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς αλλά και «μανία εκδίκησης».

Ποιοι θα είναι μάρτυρες

Συνολικά στη λίστα των μαρτύρων της υπόθεσης που έχουν κληθεί από τις δικαστικές αρχές, περιλαμβάνονται 15 πρόσωπα μεταξύ αυτών οι τρεις καταγγέλλουσες καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας καθώς και η σύζυγος του ηθοποιού, Ελπίδα Νίνου. Από την πλευρά ωστόσο των γυναικών που έχουν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη έχει προταθεί να εξεταστούν και τρεις γνωστές ηθοποιοί, η Κάτια Δανδουλάκη, η Λένα Δροσάκη και η Εβελίνα Παπούλια.

Μάλιστα, η Λένα Δροσάκη μαζί με την Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστοσοπούλου ήταν οι πρώτες τρεις που είχαν καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών για αδικήματα τα οποία αφορούν την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας τα οποία ωστόσο έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Αυτοί είναι οι ισχυρισμοί του ηθοποιού

Ο Πέτρος Φιλιππίδης στην απολογία του και στα υπομνήματα που έχει καταθέσει στις δικαστικές αρχές, επιχείρησε να αντικρούσει τις εις βάρος του κατηγορίες, αρνούμενος κατηγορηματικά ότι έχει διαπράξει ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Για την πρώτη και βαρύτερη καταγγελία που αντιμετωπίζει αυτή του βιασμού, ο γνωστός ηθοποιός, απολογούμενος έδωσε μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων, υποστηρίζοντας πως η κοπέλα είχε απέναντι του, μία αρρωστημένη και εμμονική συμπεριφορά.

Για τη δεύτερη καταγγελία σε βάρος του η οποία αφορά σε απόπειρα βιασμού με χρόνο τέλεσης το 2010, ο Πέτρος Φιλιππίδης, υποστηρίζει ότι είχε συναινετικές σεξουαλικές συνευρέσεις μαζί της και πως εκείνη εξαγριώθηκε μαζί του όταν της είπε ότι δεν θα αντικαθιστούσε τελικά μία συνάδελφο της στην παράσταση που τότε πρωταγωνιστούσε ο κωμικός ηθοποιός.

Όσο αφορά την τρίτη καταγγελία σε βάρος του, η οποία και αυτή αφορά απόπειρα βιασμού το 2014, ο Πέτρος Φιλιππίδης καταγγέλλει ότι η συνάδελφος του ήταν εκείνη που ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο του άρχισε να τον ακουμπάει με ερωτική διάθεση και πως επιδόθηκε με τη θέληση της σε σεξουαλικές πράξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Διάσημη ηθοποιός καταγγέλλει: «Είδα τον Φιλιππίδη με κατεβασμένο το παντελόνι γυμνό από τη μέση και κάτω»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This