Ανδρέας Βαγγόπουλος: «Αγωνιώδης προσπάθεια να καταρρεύσει η κακή εικόνα του Πέτρου Φιλιππίδη»

«Αν κάποιος έχει την αγωνία να ξεκινήσει και να τελειώσει αυτή η δίκη είναι ο κ. Φιλιππίδης»

Must Read

Για τις 28 Μαρτίου διεκόπη η δίκη του προφυλακισμένου, Πέτρου Φιλιππίδη, έπειτα από αίτημα του συνηγόρου του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, αφού ο ηθοποιός επικαλούμενος λόγους υγείας δεν εμφανίστηκε στην πρώτη συνεδρίαση.

Στο δικαστήριο είχαν φτάσει οι ηθοποιοί Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με το σύζυγό της Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα και Σπύρος Μπιμπίλας.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος μίας εκ των τριών φερόμενων ως θυμάτων του Πέτρου Φιλιππίδη έκανε λόγο για αγωνιώδη προσπάθεια να καταρρεύσει η κακή εικόνα του ηθοοιού.

«Η εντολέας μου χειρίζεται με μεγάλη αξιοπρέπεια το θέμα. Σε σχέση με τη χθεσινή διακοπή, θέλω να πω ότι τα θύματα ήταν εκεί, ενωμένα και πιο έτοιμα από ποτέ, να αντιμετωπίσουν τον κατηγορούμενο. Υπάρχει σύσσωμη υποστήριξη όλων των ανθρώπων του θεάματος. Αυτά τα κορίτσια και η δική μου εντολέας δίνουν τη μάχη απέναντι στην αλήθεια και θέλουν να αντιμετωπίσουν τον κατηγορούμενο κατάματα» είπε ο Ανδρέας Βαγγόπουλος και συνέχισε:

«Ο κατηγορούμενος, με βάση τους ισχυρισμούς του, ζήτησε χρόνο για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του, ψυχολογικά και σωματικά, ώστε να αντιμετωπίσει το φυσικό του δικαστή. Η κοινή γνώμη βιώνει την κατάρρευση του Φιλιππίδη σε όλα τα επίπεδα. Ψυχολογική κατάρρευση, οικογενειακή κατάρρευση, οικονομική κατάρρευση, και μετά μίλησαν για σκληρές συνθήκες κράτησης. Η κοινή γνώμη εκπροσωπείται στα μικτά ορκωτά δικαστήρια διά των ενόρκων που κληρώθηκαν. Όλη αυτή είναι μια αγωνιώδης προσπάθεια να καταρρεύσει η κακή εικόνα του Πέτρου Φιλιππίδη».

«Η εντολέας μου υπέστη σοκ που τη βασανίζει ακόμα»

«Δεν υπήρχε ιατρικό πιστοποιητικό για τη διακοπή. Η πολιτική αγωγή επιθυμεί να είναι ο κατηγορούμενος παρών. Θα ήταν καλύτερο να υπάρχει ένα ιατρικό πιστοποιητικό που να επιβεβαιώνει την αδυναμία της αυτοπρόσωπης παρουσίας του κατηγορούμενου στο δικαστήριο. Εμείς θέλαμε να ξεκινήσουμε τη διαδικασία, τα θύματα με το δικό τους ψυχολογικό κόστος και βάρος ήταν εκεί, η εντολέας μου υπέστη σοκ που τη βασανίζει ακόμα και σήμερα, αλλά ήταν εκεί για να στηρίξει την αλήθεια των καταγγελιών της, και αυτό θα κάνει μέχρι το τέλος με όποιο κόστος», συνέχισε ο ίδιος.

«Αν κάποιος έχει την αγωνία να ξεκινήσει και να τελειώσει αυτή η δίκη είναι ο κ. Φιλιππίδης»

«Έχει γίνει τεράστιος θόρυβος για μια διακοπή της δίκης. Η διακοπή μιας δίκης είναι θεσμός δικονομικός. Δε ζήτησα αναβολή της δίκης. Αν κάποιος έχει την αγωνία να ξεκινήσει και να τελειώσει αυτή η δίκη είναι ο κ. Φιλιππίδης, γιατί εκείνος είναι στη φυλακή. Εχθές δεν μπορούσε να έρθει στο δικαστήριο. Υπάρχει μονόλογος εδώ και 8 μήνες, ακούγεται μόνο η φωνή των γυναικών που καταγγέλλουν προς τα έξω. Τώρα θα ακουστεί και η φωνή του κ. Φιλιππίδη. Οι θέσεις των γυναικών είναι γνωστές. Την τελευταία φορά έθεσα ένα ερώτημα: Μια γυναίκα που έχει υποστεί βιασμό, πηγαίνει στο σωματείο της και δεν λέει τίποτα για βιασμό. Μετά πηγαίνει στον εισαγγελέα και λέει ότι της θύμισε φίλος της το βιασμό. Στέκουν αυτά; Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει, ανέφερε από την πλευρά του, ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Όπως είπε, συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι προσπαθούν να διαπομπεύσουν πριν το δικαστήριο τον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Ο κ. Φιλιππίδης στην επόμενη συνεδρίαση θα είναι παρών, ακόμα και με καροτσάκι αν χρειαστεί. Δε χρειάστηκε να φέρω τα ιατρικά πιστοποιητικά, γιατί δεν απαιτούνται για τη διακοπή της δίκης. Έχει εξεταστεί από γιατρούς, ακολουθείται θεραπεία φαρμακευτική για να ανασχέσουμε λίγο την απώλεια βάρους. Δεν είναι στην νοσοκομειακή πτέρυγα ο Πέτρος Φιλιππίδης. Οι διακοπές είναι κάτι πολύ εύκολο», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι άδικα στη φυλακή»

«Από τη λίστα που μου έδωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης με φίλους του που θα μπορούσαν να κληθούν ως μάρτυρες και να μιλήσουν για αυτόν, οι περισσότεροι το αρνήθηκαν. Όταν βγήκε ο Σάκης Ρουβάς και μίλησε για την προσωπικότητα του κ. Λιγνάδη, ακούστηκε ότι θα καταστραφεί η καριέρα του, από δημοσιογράφο με μεγάλη σοβαρότητα. Αυτό επηρέασε πολύ κόσμο. Όλες τις απαντήσεις για την υπόθεση θα τις ακούσετε μέσα στο δικαστήριο. Όταν μάθετε όλες τις πτυχές, θα δείτε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι άδικα στη φυλακή», τόνισε κλείνοντας ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This