Για ελεύθερη πρόσβαση ασθενών στους εξειδικευμένους ιατρούς χωρίς παραπεμπτικό δεσμεύτηκε ο Πλεύρης

Τι πρότεινε ο ΙΣΑ στον Υπουργό Υγείας για το μπάχαλο που δημιουργούν οι αποφάσεις του

Must Read

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, παρουσία του προεδρείου του ΙΣΑ, ΙΣΠ και ΙΣΘ τονίστηκε η ανάγκη για ένα ισχυρό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με τη συμμετοχή όλου του ιατρικού κόσμου.

Διαβάστε ακόμα: Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος εκθέτει τον Πλεύρη: «Ενημερωνόμαστε από τον Τύπο…»

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΣΑ «ο Υπουργός Υγείας αποδέχθηκε το αίτημα που διατύπωσε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης να διασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση των ασθενών στους εξειδικευμένους ιατρούς, χωρίς παραπεμπτικό (gatekeeping), με αμοιβή κατά πράξη και περίπτωση. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το παραπεμπτικό από τον οικογενειακό-προσωπικό θεράποντα ιατρό θα είναι απαραίτητο μόνο για την πρόσβαση του ασθενή στις δευτεροβάθμιες δημόσιες δομές και όχι για την επίσκεψη στους εξειδικευμένους ιατρούς».

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη συνταγογράφηση στους ανασφάλιστους αποκλειστικά από τις δημόσιες δομές υγείας και ζήτησε να αποσυρθεί η συγκεκριμένη διάταξη. Όπως επεσήμανε πολλοί πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς φαίνονται ως ανασφάλιστοι, λόγω προβλήματος του ηλεκτρονικού συστήματος. Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ έθεσε στον υπουργό Υγείας, το ζήτημα του Clawback «που απειλεί τη βιωσιμότητα των ιδιωτικών Φορέων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας».

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ ο Υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει διάλογος με τους εκπροσώπους του ιατρικού κλάδου πριν κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ, προκειμένου να διασφαλιστεί η στήριξη του ιατρικού κόσμου.

«Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι βασικός πυλώνας κάθε σύγχρονου συστήματος Υγείας. Θέλουμε ένα αξιόπιστο και βιώσιμο σύστημα που θα διασφαλίζει την ελεύθερη πρόσβαση όλων των ασθενών στο υψηλά εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό της χώρας. Πρέπει επίσης να δοθεί έμφαση στην πρόληψη και στην αγωγή υγείας κάτι στο οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο», τόνισε ο κ. Πατούλης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This