Πάνω από 200 υγειονομικοί μόνο στην Αχαΐα αναμένεται να απολυθούν μόλις μπει ο Απρίλιος

Βρίσκονται εδώ και τουλάχιστον πέντε μήνες σε αναστολή εργασίας, αλλά τα κενά δεν έχουν καλυφθεί με νέες προσλήψεις

Must Read

Με το που τελειώσει ο Μάρτιος και μπει ο νέος μήνας περίπου 15.000 υγειονομικοί, που εργάζονται σε δομές της δημόσιας υγείας και στα νοσοκομεία, αναμένεται να απολυθούν, καθώς δεν έχουν εμβολιαστεί. Από αυτούς οι 10.000 δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους και οι 5.000 βρίσκονται σε αναστολή.

Να σημειωθεί ότι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας τουλάχιστον πέντε μήνες, σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης, χωρίς όμως τα κενά να έχουν καλυφθεί με νέες προσλήψεις. Η απόφαση απόλυσης θα ισχύσει και για όσους δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν τον πλήρη εμβολιασμό τους, δηλαδή και τις δύο δόσεις.

Μόνο στην Αχαΐα πάνω από 200 υγειονομικοί αναμένεται να απολυθούν οριστικά μετά την 31η Μαρτίου. Πρόκειται κυρίως για βοηθητικό προσωπικό, δηλαδή για εργαζόμενους που προέρχονται από διάφορες δομές δημόσιας υγείας.

Μέρος των εργαζομένων που είχαν βγει σε αναστολή πείστηκαν και εμβολιάστηκαν, έχοντας ήδη επιστρέψει στην εργασία τους. Όμως το πρόβλημα που θα προκύψει με τις απολύσεις όσων δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, θα είναι μεγάλο και θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο το ΕΣΥ που συνεχίζει να πιέζεται. Το τι θα πράξει η κυβέρνηση και το αρμόδιοι υπουργείο Υγείας παραμένει ακόμη άλυτος γρίφος…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This