Θεοδώρα Ψαλτοπούλου: «Τα λύματα σε όλη τη χώρα έχουν αυξομειώσεις, δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία»

«Οι ηλικιωμένοι θα πληρώσουν τον βαρύτερο φόρο»

Must Read

Την ώρα που τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην άρση των περιοριστικών μέτρων ενόψει του Πάσχα και του ανοίγματος του τουρισμού, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, εκτιμά ότι δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με τον κορωνοϊό, ενώ επισημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι αποτελούν πρόβλημα για τη χώρα.

«Έχουμε αύξηση κρουσμάτων και νοσηλευομένων σε Ευρώπη και Ασία και τώρα θα φτάσει και στις ΗΠΑ, που περιμένουν την αύξηση λόγω της έξαρσης της παραλλαγής Όμικρον 2» είπε αρχικά η καθηγήτρια και συνέχισε: «Σε ό,τι αφορά στην χώρα μας η εικόνα είναι μικτή. Ορισμένες ημέρες οι θάνατοι είναι κάτω από 50, άλλες είναι πάνω από 50, όπως χθες. Το ψυχολογικό όριο των 50 θανάτων είναι ένας παράγοντας. Τα λύματα έχουν αυξομειώσεις σε όλη τη χώρα».

Η κ. Ψαλτοπούλου εξήγησε πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έκανε σαφές ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία.

«Οι ηλικιωμένοι θα πληρώσουν τον βαρύτερο φόρο»

«Πρόβλημα για την χώρα αποτελούν οι ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι. Γενικότερα, οι ηλικιωμένοι είναι εκείνοι που θα πληρώσουν τον βαρύτερο φόρο. Γιατί ακόμα και εκείνη που έχουν εμβολιαστεί με την τρίτη δόση, το έκαναν πριν μήνες, οπότε τώρα η ανοσία τους πέφτει» υποστήριξε η καθηγήτρια

Όπως είπε, είναι λογικό μετά από 2 χρόνια πίεσης να προσπαθούμε να ανακτήσουμε την κοινωνικότητά μας και να αισθανθούμε ότι θέλουμε να καταργηθούν τα μέτρα γύρω μας. «Ωστόσο, τα άτομα τρίτης ηλικίας είναι αυτά που πληρώνουν το βαρύ τίμημα των θανάτων» κατέληξε η κ. Ψαλτοπούλου, παροτρύνοντας όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν άμεσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This