Ολοκληρώθηκε η διεθνής συναυλία-τηλεμαραθώνιος για τη στήριξη της Ουκρανίας – Το μήνυμα του πρωθυπουργού

«Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον Πόλεμο», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Must Read

Ολοκληρώθηκε η μεγάλη συναυλία – τηλεμαραθώνιος #StopWar για τη στήριξη της Ουκρανίας, η οποία μεταδόθηκε ταυτόχρονα σε 20 πλατείες μεγάλων πόλεων και πρωτευουσών σε όλο τον κόσμο, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Η χώρα μας συμμετείχε στη διεθνή φιλανθρωπική δράση, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για το δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό. Στην πλατεία Κοτζιά στήθηκε από νωρίς μια μεγάλη γιγαντοοθόνη για τη μετάδοση της μεγάλης φιλανθρωπικής συναυλίας.

«Η Αθήνα στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα για τη δημοκρατία και την ειρήνη» τόνισε στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ενώ ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Σεργίι Σουτένκο δήλωσε: «Οι Έλληνες γνωρίζουν τι σημαίνει ελευθερία. Η Ουκρανία τώρα υπερασπίζεται την ανεξαρτησία και την ελευθερία της, το δικαίωμα να επιλέξει το μέλλον της».

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας»

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πολύπαθη Μαριούπολη. «Η βοήθεια προς τον ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι η Αθήνα θα συνεχίσει να στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία και να υποδέχεται πρόσφυγες.

Αναλυτικά το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Σας μιλάω από την Αθήνα, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας. Είμαι μια φωνή ανάμεσα σε εκατομμύρια. Φωνές ενωμένες για την Ουκρανία. Φωνές ενωμένες ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο.

Για τους Έλληνες, ο πόνος των Ουκρανών είναι βαθύτατα προσωπική υπόθεση. Η Μαριούπολη, μια πόλη που πολιορκείται, είναι το σπίτι μιας μεγάλης ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 150.000 άτομα. Η βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα επιλογής για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής.

Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να φροντίζουμε τα παιδιά της Ουκρανίας στα νοσοκομεία μας. Για το λόγο αυτό έχουμε υποδεχτεί 15.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 5.000 είναι παιδιά. Και για το λόγο αυτό θα βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ξεκινώντας από το μαιευτήριο της Μαριούπολης.

Σήμερα, όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο, να γνωρίζετε το εξής: στη μάχη ενάντια στην τυραννία, στη μάχη για τη δημοκρατία και την αυτοδιάθεση της Ουκρανίας, η φωνή σας μετράει.

Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον Πόλεμο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This