Χάος στη δίκη Φιλιππίδη – Τον φυγάδευσαν τρέχοντας 

Κεκλεισμένων των θυρών κατέθεσε η πρώτη καταγγέλλουσα - Η φράση που ανέβασε τους τόνους κατά την διάρκεια της δίκης

Must Read

Με εντάσεις και ανεβασμένους τόνους ολοκληρώθηκε σήμερα η κατάθεση της πρώτης καταγγέλλουσας η οποία υποστήριξε ότι έπεσε θύμα βιασμού κατ’ εξακολούθηση από τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η γυναίκα κατέθεσε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ την Παρασκευή θα δεχτεί ερωτήσεις από τους δικηγόρους του προφυλακισμένου ηθοποιού.

Ο δικηγόρος  πρώτης καταγγέλλουσας, Αλέξανδρος Μίντζιας, υποστήριξε ότι ζητήθηκε από το δικαστήριο να καταθέσουν κεκλεισμένων των θυρών τα θύματα προκειμένου να προστατευθούν από την δημοσιότητα. «Ζητήσαμε την κατάθεση κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικότητας των θυμάτων. Τα δικαιώματα του κατηγορουμένου καλύπτονται. Τη δημοσιότητα την θέλουμε κι εμείς για τη συνέχεια. Η κατάθεσή της κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με την ανάκριση. Θα είναι κομβική, δύσκολη και μακρά. Θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρίαση» δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά το τέλος της δίκης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο δικηγόρος της τρίτης καταγγέλλουσας Ανδρέας Βαγγόπουλος, δήλωσε: «Το δικαστήριο παρά τη σθεναρή αντίδραση της υπεράσπισης, παρά την αντίθετη πρόταση της εισαγγελέως, το δικαστήριο αποφάσισε το ορθό κατά την άποψη μας. Τα φερόμενα ως θύματα θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν με μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση όσα βίωσαν» δήλωσε.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της δεύτερης καταγγέλλουσας, Ζαχαρίας Σαλούστρος διαφώνησε, υποστηρίζοντας ότι η δίκη αφορά την κοινή γνώμη: «Εμείς διαφωνήσαμε με το αίτημα κεκλεισμένων των θυρών. Σίγουρα η πελάτισσα μου θα υποστεί ιδιαίτερη ψυχική ταλαιπωρία, όμως είναι μια δίκη που αφορά όλους μας, που αφορά τη θέση της γυναίκας στον εργασιακό χώρο και αφορά και στο κίνημα metoo. Είμαστε αποφασισμένοι να είναι όλα σε δημοσιότητα ώστε να φανεί στον θεατρικό χώρο και το συμβαίνει με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο», ανέφερε ο κ. Σαλούστρος.

Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος κατηγόρησε την πρώτη καταγγέλλουσα για αντιφάσεις στην κατάθεσή της: «Δώσαμε νομική μάχη προκειμένου η δίκη να διεξαχθεί με ανοιχτές τις θύρες, ώστε να μπορεί η κοινή γνώμη να πληροφορηθεί τι έχει συμβεί. Δυστυχώς, οι πολλές αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε η καταγγέλλουσα δεν θα γίνουν ποτέ γνωστές».

Η φράση που προκάλεσε ένταση

Νωρίτερα, κατά την διάρκεια της δίκης, επικράτησε ένταση όταν ζητήθηκε να καταθέσουν οι γυναίκες κεκλεισμένων των θυρών, με την υπεράσπιση του προφυλακισμένου ηθοποιού να αντιτάσσεται στο αίτημα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η δίκη προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

«Εκτίθεστε κύριες μου ποικιλοτρόπως και δεν μπορείτε να έρχεστε να ρίχνετε εκ των υστέρων δάκρυα στο ποινικό ακροατήριο» είπε η Κική Μπακιρτζίδου, μια εκ των συνηγόρων του Φιλιππίδη προκαλώντας την αντίδραση των θυμάτων και των συνηγόρων τους. «Δεν σέβεστε τα θύματα! Ντροπή» απάντησε ο Αλεξανδρος Μίντζιας.

Από πλευράς του ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Ο κανόνας σε μια ποινική δίκη είναι η δημοσιότητα. Όλη η δικογραφία ήταν καθημερινά στα πρωινάδικα, στις μεσημεριανές εκπομπές. Τα πάντα είχα διακινηθεί σε φωτοτυπία. Ένας δεν είχε βγάλει το υπόμνημα του κατηγορουμένου, να υπάρχει η θέση του. Κάποιες έδωσαν συνεντεύξεις και το δημοσιοποίησαν από μόνες τους. Τότε δεν είχαν ψυχικό βάρος και άγχος; Υπάρχουν δημοσιεύματα που στο σύνολο τους κακοποιούν τον κατηγορούμενο. Θα ακουστεί και η φωνή του Πέτρου Φιλιππιδη. Οι τρεις καταγγέλλουσες είναι όλη η δικογραφία. Δεν υπάρχει αυτόπτης μάρτυρας. Αν γίνει κεκλεισμένων των θυρών, θα υπάρχει μια άλλη δίκη, κακοποιητική της πραγματικότητας».

Μετά την διακοπή της δίκης, ο Πέτρος Φιλιππίδης συνοδευόμενος από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις φυγαδεύτηκε τρέχοντας από το δικαστήριο, προκειμένου να επιστρέψει στη φυλακή.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This