Πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού: Έρχονται αλλαγές στην ημερομηνία λήξης

Νέες ημερομηνίες λήξης στα πιστοποιητικά

Must Read

Πάσχα με πιστοποιητικά εμβολιασμού και μάσκες φαίνεται πως θα κάνουμε και εφέτος, καθώς καμία άρση μέτρων δεν θα γίνει μέχρι την Πρωτομαγιά, ωστόσο έρχονται αλλαγές στην ισχύ των πιστοποιητικών.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προανήγγειλε ότι θα αλλάξει η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού νόσησης καθώς και του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης, είπε πως στόχος είναι «να ενοποιήσουμε τους χρόνους των πιστοποιητικών» και υπενθύμισε ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους κάνει τρίτη δόση στην Ελλάδα δεν λήγει.

Ενημέρωσε πως υπάρχει σύσταση της Κομισιόν προς όλα τα κράτη-μέλη για να ενοποιηθεί η διάρκεια της ισχύος τους σε όλα τα κράτη μέλη, στους 9 μήνες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού και στους 6 μήνες για το πιστοποιητικό νόσησης.

Στην Ελλάδα έως τώρα η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού για τις δύο δόσεις είναι οι επτά μήνες, ενώ για το πιστοποιητικό νόσησης είναι οι τρεις μήνες.

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι δεν θα καταργηθούν τα πιστοποιητικά, αλλά εξετάζεται να μην χρειάζεται η επίδειξή τους για την είσοδο στους εσωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες και προσδιόρισε αυτή την αλλαγή τον Μάιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This