Νοσοκομείο Παπανικολάου: «Θάλαμος αερίων» ο 2ος όροφος! – Διασωληνωμένος ο ένας από τους δύο εγκαυματίες

Έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία - Σε επιφυλακή το 424 ΓΣΝΕ

Must Read

Η φωτιά που ξέσπασε στον θάλαμο 206 του δεύτερου ορόφου της πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου που λειτουργεί ως μονάδα COVID-19, πιθανότατα από νοσηλευόμενο που άναψε τσιγάρο στη μονάδα δίπλα στις φιάλες οξυγόνου, έχει τραγικό απολογισμό μέχρι στιγμής έναν νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν από τη Θεσσαλονίκη, ο ένας εκ των δύο εγκαυματιών νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο άλλος εγκαυματίας δεν είναι σε τόσο σοβαρή κατάσταση.

Όπως αναφέρουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου στον δεύτερο όροφο της κλινικής Covid ακούστηκαν δύο εκρήξεις και εκδηλώθηκε πυρκαγιά ενώ από τον πυκνό καπνό ο χώρος θύμιζε θάλαμο αερίων!

Πυροσβεστικές πηγές είπαν ότι στο Νοσοκομείο επικράτησε πανικός και σκηνές αλλοφροσύνης, καθώς είχε γεμίσει το κτήριο με καπνό, αλλά η επέμβαση της Πυροσβεστικής βοήθησε στο να απεγκλωβιστεί ο κόσμος και να κατασβεστεί πολύ γρήγορα η φωτιά.

Ο Υποστράτηγος της Πυροσβεστικής Μάριος Αποστολίδης περιέγραψε το τι συνέβη και ανέφερε την ενημέρωση που έχει για την κατάσταση των δύο τραυματιών:

«Πήγαμε να διασώσουμε από τους δυο ορόφους γύρω στα 38 άτομα με τη βοήθεια του προσωπικού του Νοσοκομείου. Ένα μεγάλο μπράβο στους Πυροσβέστες που έφεραν εις πέρας μια πολύ δύσκολη αποστολή γιατί γέμισε όλο το κτήριο με καπνούς και μας δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο το έργο. Δυστυχώς μέσα στο θάλαμο που ξεκίνησε η πυρκαγιά βρέθηκε ένα καμένο άτομο και έχουμε και άλλους δύο εγκαυματίες, σύμφωνα με τους γιατρούς ο ένας είναι διασωληνωμένος και ο άλλος πιο ελαφριά …  Τα πρώτα στοιχεία για τα αίτια είναι ότι μέσα στο δωμάτιο αναπτύχθηκε μεγάλο πυροθερμικό φορτίο…»

Ο αρχιπύραρχος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Δαδούδης είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εντός του θαλάμου, αυτό σημαίνει πως η καύσιμη ύλη ήταν αρκετή και δημιούργησε ένταση στη φωτιά. Κύριο μέλημά μας ήταν να περιορίσουμε τη φωτιά και παράλληλα όταν διαπιστώσαμε ότι πρέπει να προβούμε και σε διασώσεις, στήσαμε επιχείρηση μεταφοράς και διάσωσης των ασθενών, με κρεβάτια και καρότσια με τη βοήθεια του προσωπικού της κλινικής του νοσοκομείου».

Με τη σειρά του, ο Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος βρέθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη «βαθιά του θλίψη για την απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής» και τόνισε πως οι ασθενείς και κυρίως αυτοί που είχαν αναπνευστικά προβλήματα, έχουν μεταφερθεί σε άλλους ασφαλείς χώρους.

Έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία

Όπως έγινε γνωστό, έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» καθώς μεταφέρθηκαν εκεί οι νοσηλευόμενοι της κλινικής Covid στην οποία εκδηλώθηκε το πρωί η πυρκαγιά.

Για τη διαχείριση του προβλήματος, που προέκυψε από την πυρκαγιά και έθεσε εκτός λειτουργίας την κλινική Covid όπου νοσηλεύονται περίπου 40 ασθενείς, πραγματοποιείται σύσκεψη στην οποία μετέχουν, εκτός από τη διοίκηση του Παπανικολάου, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Παναγιώτης Μπογιατζίδης και ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται σε λίγη ώρα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας Μίνα Γκάγκα και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου.

Σε επιφυλακή το 424 ΓΣΝΕ

Το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ) τέθηκε σε επιφυλακή για να δεχθεί ασθενείς μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This