«Κτήνος που δεν έχει μετανιώσει» – Ξεσπά η μητέρα του 26χρονου Γρηγόρη Θυμαρά

Η ατάκα της μητέρας του 26χρονου που φέρεται ότι δολοφονήθηκε στις Σπέτσες από τον Βασίλη Μπάφα

Must Read

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Πειραιά άρχισε την περασμένη Δευτέρα η πολύκροτη δίκη για τη στυγερή δολοφονία του 26χρονου Γρηγόρη Θυμαρά, ο οποίος βρέθηκε να ψυχορραγεί σε ερημικό δρομάκι στις Σπέτσες αργά τη νύχτα της 21ης Νοεμβρίου 2020. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο 24χρονος γιος του καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Γιώργου Μπάφα!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε με καταθέσεις μαρτύρων, ενώ λίγο νωρίτερα ο 24χρονος Βασίλης Μπάφας είχε αρνηθεί ότι διέπραξε το ειδεχθές έγκλημα για το οποίο κατηγορείται. Παρούσα στο δικαστήριο ήταν και η μητέρα του αδικοχαμένου νέου Ελένη, η οποία περιέγραψε πώς ένιωσε όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον άνθρωπο που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον γιο της.

«Είναι ένα απαθέστατο κτήνος, που δεν έχει μετανιώσει… Γέλαγε σε όλη τη διαδικασία. Ηταν εξωφρενικό να ακούω τις λεπτομέρειες για το πώς “έφυγε” το παιδί μου. Για μένα ήταν ένα μαρτύριο και μια κόλαση. Τον είδα μπροστά μου σαν να είδα τον δήμιο του παιδιού μου...» είπε μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια του 26χρονου Γρηγόρη Θυμαρά, Σπύρος Δημητρίου, δήλωσε στην «Espresso»: «Μητέρα και αδελφός είναι διαρκώς παρόντες στην οδυνηρή διαδικασία του ακροατηρίου με έναν αδιάφορο κατηγορούμενο, ο οποίος συνεχίζει να μη μεταμελείται και να μη ζητά συγγνώμη για την πράξη του, παρότι τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. Βρέθηκε αίμα του νεκρού Γρηγόρη στα ρούχα του και υπάρχουν δύο αυτόπτες και τέσσερις αυτήκοοι μάρτυρες. Ζητούμε και αναμένουμε από τη Δικαιοσύνη τον αποκλεισμό του από το κοινωνικό σύνολο, γιατί είναι ένας άνθρωπος επικίνδυνος».

Το άγριο φονικό, που συγκλόνισε τη μικρή κοινωνία των Σπετσών, συνέβη στην πίσω πλευρά του νησιού, όπου συναντήθηκαν ο 26χρονος και ο 22χρονος -τότε- γιος του γνωστού ακαδημαϊκού μαζί με ακόμα δύο άτομα. Σύμφωνα με όσα είχαν πει προανακριτικά οι αυτόπτες μάρτυρες, τη μοιραία νύχτα κανόνισαν οι δυο τους μαζί με τον 22χρονο και τον 26χρονο να πάνε βόλτα με τις μηχανές.

Το θύμα

Οταν έφτασαν στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, ο αδικοχαμένος Γρηγόρης ανακοίνωσε στους άλλους τρεις ότι δεν θα συνέχιζε τη βόλτα και θα επέστρεφε, γιατί δεν είχε αρκετή βενζίνη στο μηχανάκι του. Τότε, ο 22χρονος φέρεται ότι είπε στον 26χρονο να αφήσει τη μηχανή του στο ερημικό σημείο και να συνεχίσουν με τη δική του. Ομως ο Γρηγόρης αρνήθηκε, λέγοντας ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσει το δίκυκλό του στην ερημιά και πως δεν είχε εμπιστοσύνη στον 22χρονο για να τον πάει βόλτα, καθώς δεν οδηγούσε καλά.

Άρχισε να λογομαχεί

Ο φερόμενος ως δράστης παρεξηγήθηκε και άρχισε να λογομαχεί με τον Γρηγόρη. Λόγο στον λόγο άρχισαν να εξαπολύουν ο ένας στον άλλον βρισιές και απειλές, με τον γιο του καθηγητή του Πολυτεχνείου να βγάζει πιστόλι και έναν σουγιά. Ξαφνικά ο 22χρονος πλησίασε τον άτυχο νεαρό, τον μαχαίρωσε στο υπογάστριο και κατόπιν έφυγε μαζί με τους άλλους δύο, αφήνοντάς τον να πεθάνει από ακατάσχετη αιμορραγία. Μάλιστα, φέρεται ότι απείλησε τους αυτόπτες μάρτυρες ότι θα έβγαζε και εκείνους από τη μέση, αν μιλούσαν σε κανέναν για όσα είδαν!

Σύμφωνα πάντα με τους αυτόπτες μάρτυρες, είπαν ψέματα ότι ο Γρηγόρης, που κειτόταν νεκρός στον δρόμο, έπεσε θύμα τροχαίου, γιατί λίγο προτού υποκύψει στα τραύματά του τους είπε: «Με μαχαίρωσε. Πείτε ότι χτύπησα σε τροχαίο». Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Απριλίου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This