Δολοφονία Καρολάιν: Στο δικαστήριο με χειροπέδες πισθάγκωνα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Παρούσα και η μητέρα της άτυχης 20χρονης - Ο καθ΄ομολογίαν δολοφόνος θα κινηθεί στον ισχυρισμό ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής

Must Read

Έφτασε η ώρα της κρίσης για τον 33χρονο πιλότο που δολοφόνησε τη γυναίκα του, Καρολάιν μπροστά στο λίγων μηνών μωρό τους, στο σπίτι τους, στα Γλυκά Νερά. Η πολύκροτη δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό της Αθήνας.

Λίγο μετά τις 8:20, ο κατηγορούμενος έφτασε με χειροπέδες πισθάγκωνα και συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στα δικαστήρια, έτσι ώστε να προχωρήσει η διαδικασία. Τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο συνόδευαν πάνοπλοι αστυνομικοί, ενώ για λόγους ασφαλείας είχαν φορέσει και στον ίδιο αλεξίσφαιρο. Για πρώτη φορά, ο πιλότος περπατούσε με σκυμμένο το κεφάλι.

Τι θα υποστηρίξει

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπερασπιστική του γραμμή θα κινηθεί στον ισχυρισμό ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχής και θα προσπαθήσει να παρουσιάσει την προσωπικότητα της Καρολάιν ως βίαιη και ναρκισσιστική. Στην προσπάθειά του αυτή θα χρησιμοποιήσει το ημερολόγιο που διατηρούσε η Καρολάιν. Το μεγάλο ερώτημα είναι ποιοι θα καταθέσουν υπέρ του 34χρονου πιλότου και σε ποιες μαρτυρίες θα στηρίξει την υπεράσπισή του για τα ξεσπάσματα οργής της συζύγου του.

Μάρτυρας κατηγορίας η σύμβουλος ψυχικής υγείας

Μάρτυρας κατηγορίας θα είναι η σύμβουλος ψυχικής υγείας της Καρολάιν, Ελένη Μυλωνοπούλου. «Η πελάτης μου έχει στοχοποιηθεί αδίκως από μερίδα ανθρώπων. Δεν είχε καμία πρόθεση να διαρρεύσει προς τα έξω όσα της είχε εμπιστευτεί η Καρολάιν» ανέφερε με νόημα η δικηγόρος της, Σταματία Μάρκου. «Η σύμβουλος ψυχικής υγείας του ζευγαριού είχε πει στην Καρολάιν να μιλήσει στη μητέρα της για όσα περνούσε στον γάμο της ενώ μάλιστα την είχε συμβουλέψει να μιλήσει και στην δικηγόρο», συμπλήρωσε.

Έπαιζε θέατρο για 37 ημέρες!

Μία δολοφονία που συγκλόνισε το πανελλήνιο αναβιώνει σήμερα στις δικαστικές αίθουσες. Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έντεκα μήνες μετά τη στυγερή δολοφονία στα Γλυκά Νερά κάθεται στο εδώλιο για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της θανάτωσης ζώου και τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας στις αρχές και της ψευδούς κατάθεσης κατ’ εξακολούθηση που αφορούν στο «θέατρο» που έπαιζε επί 37 ημέρες ο κατηγορούμενος υποστηρίζοντας ότι είχε γίνει εισβολή των ληστών στο σπίτι οι οποίοι σκότωσαν τη γυναίκα του.

Ωστόσο, αναγκάστηκε να ομολογήσει καθώς προδόθηκε από το κινητό του αλλά και από μία απενεργοποιημένη κάμερα ασφαλείας, που έδειξαν την εμπλοκή του στο θάνατο της 20χρονης γυναίκας του, την οποία μητέρας. Η άτυχη Καρολάιν Κράουτς εντοπίστηκε νεκρή πάνω στο κρεβάτι της από τους αστυνομικούς, που έφτασαν στο σπίτι μετά από τηλεφώνημα που είχε προηγηθεί από τον σύζυγό της Μπάμπη, ο οποίος βρέθηκε δεμένος και φιμωμένος δίπλα από το κρεβάτι. Στο ίδιο δωμάτιο βρισκόταν και το μωρό του ζευγαριού.

Στην αρχική του κατάθεση, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε ισχυριστεί ψευδώς ότι «κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες (04:30) τρεις κουκουλοφόροι οπλισμένοι ληστές εισήλθαν στη κατοικία του ζευγαριού από το παράθυρο του υπογείου και δολοφόνησαν τον σκύλο της οικογενείας κρεμώντας τον από το λουρί του στη κουπαστή της σκάλας. Στη συνέχεια, ανέβηκαν στη σοφίτα όπου βρισκόταν η κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού και υπό την απειλή όπλου τους ζήτησαν τα χρήματα που είχαν στο σπίτι». Όπως αποδείχτηκε, όμως τίποτα από αυτά δεν ίσχυε. Ο κατηγορούμενος μάλιστα είχε υποστηρίξει ψευδώς ότι, είχε υποδείξει στους (ανύπαρκτους) ληστές πού είχε 10.000 ευρώ.

Οι αστυνομικοί κατά την πρώτη έρευνα που έκαναν εντός της κατοικίας διαπίστωσαν ότι είχε αφαιρεθεί η κάρτα μνήμης από την κάμερα που βρισκόταν στο ισόγειο της κατοικίας. Την ίδια ώρα, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ελληνικής Αστυνομίας, που είχε αναλάβει την έρευνα, επικήρυξε αρχικά τους δράστες με το ποσό των 300.000 ευρώ.

Από την ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων τόσο της Καρολάιν όσο και του πιλότου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σημαντική απόκλιση στους χρόνους που ανέφερε ο καθ’ ομολογίαν δράστης. Στις 17 Ιουνίου 2021, εστάλη από την αστυνομία ελικόπτερο στην Αλόννησο όπου και γινόταν το μνημόσυνο του θύματος. Οι αστυνομικοί που μετέβησαν εκεί ανέφεραν στον σύζυγο του θύματος ότι προέκυψαν νέα σημαντικά στοιχεία για την υπόθεση και τον κάλεσαν επιτακτικά να τους ακολουθήσει άμεσα στην Αθήνα.

Από την Αλόννησο μεταφέρθηκε στην Σκιάθο, από όπου έφυγε για Αθήνα με ένα αεροπλάνο. Μετά από πολύωρη κατάθεση στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και με την ανακοίνωση των ευρημάτων που προέκυψαν, ο πιλότος ομολόγησε.

Διαβάστε ακόμα:

«Μακάρι να έπιανα στα χέρια μου τη νυφίτσα» – Γιατί δεν θα παραστεί στη δίκη ο πατέρας τη Καρολάιν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This