Θάνος Πλεύρης: «Σύσταση για μάσκα σε Επιτάφιο και Ανάσταση»

Εορτασμοί κοντά στην κανονικότητα

Must Read

Πάσχα με ελάχιστους περιορισμούς αναμένεται να κάνουμε εφέτος, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Μετά από δύο χρόνια, οι εορτασμοί θα γίνουν με μεγάλη προσέλευση κόσμου, με σύσταση ωστόσο για χρήση μάσκας. Όπως δήλωσε στο ΟΡΕΝ ο υπουργός: «Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί πέραν αυτών που υπάρχουν σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι φέτος ο Επιτάφιος θα γίνει με κόσμο, ότι θα υπάρχει προσέλευση στις Εκκλησίας. Θα υπάρξει. Θα υπάρξει σύσταση για μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμό αλλά μετά από δύο χρόνια θα είναι ένα Πάσχα πιο κοντά στην κανονικότητα».

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «μπαίνουμε σε μια κανονικότητα που έχει μια μετάλλαξη με μεγάλη μεταδοτικόητα που δεν δημιουργεί την ίδια πίεση με τις προηγούμενες ως προς την πίεση από βαριές νοσηλείες. Υπάρχει πίεση στις απλές κλίνες καθώς το ΕΣΥ λειτουργεί και με τα non covid περιστατικά αλλά δεν υπάρχει πίεση στις βαριές νοσηλείες».

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη έρχεται νέα χαλάρωση των μέτρων: «με βασική ημερομηνία τις αρχές Μαΐου. Η όποια αποκλιμάκωση του καλοκαιριού θα εξεταστεί στο σύνολό της καθώς οι επιστήμονες είναι επιφυλακτικοί στο σύνολό τους ότι ακόμα και με την ίδια μετάλλαξη επειδή θα μπαίνουμε σε φθινοπωρινούς μήνες σε μεγαλύτερη πίεση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This