«Καμπάνες» σε δύο σούπερ μάρκετ για αισχροκέρδεια

Must Read

Διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 120.340 ευρώ επιβλήθηκαν σε δύο αλυσίδες σούπερ μάρκετ. Συγκεκριμένα, σε ελέγχους που διενήργησαν ελεγκτές της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι πωλούσαν με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο κέρδους, κατά παράβαση του νόμου, με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 86.340 ευρώ στη μία επιχείρηση και 34.000 ευρώ στη δεύτερη εταιρεία σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές εβδομάδες η ίδια υπηρεσία είχε επιβάλει το υψηλότερο διοικητικό πρόστιμο που έχει επιβληθεί ποτέ σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ στη χώρα μας για αισχροκέρδεια, ύψους 647.000 ευρώ.

Επισημαίνεται ότι η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει την κατάθεση στη Βουλή διάταξης με την οποία θα επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των επωνυμιών των επιχειρήσεων στις οποίες επιβάλλονται διοικητικά πρόστιμα για λόγους αισχροκέρδειας. Οπως επισημαίνει το Υπουργείο Ανάπτυξης σε ανακοίνωσή του, το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ αμέσως μετά την ψήφιση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης από τη Βουλή των Ελλήνων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This