Η ανακοίνωση της Αστυνομίας μετά τις καταγγελίες για επίθεση των ΜΑΤ σε αντιπολεμική διαδήλωση

Η ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για τρεις τραυματίες αστυνομικούς

Must Read

Το μεσημέρι, με σκληρή ανακοίνωσή του και με αναρτήσεις στελεχών του, το ΜέΡΑ25 προχώρησε σε καταγγελία της «βάναυσης, βίαιας και απάνθρωπης επίθεσης των ΜΑΤ της κυβέρνησης ενάντια στην αντιπολεμική διαδήλωση», που έγινε σήμερα στην Αθήνα.

Η ΕΛ.ΑΣ. με τη σειρά της, στη δική της ανακοίνωση κάνει λόγο για τρεις τραυματίες αστυνομικούς και αναφέρει ότι οι διαδηλωτές, τους οποίους καταμέτρησε ως 150 (αν και σε σχετικά βίντεο φαίνονται πολλοί περισσότεροι) προσπάθησαν να καταλάβουν και να κλείσουν την οδό Πανεπιστημίου, με την αστυνομία να «οριοθετεί» την πορεία.

Η σχετική ανακοίνωση:

Την 12.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 9 Απριλίου 2022), μετά από κάλεσμα διαφόρων Οργανώσεων και Ομάδων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση (150) περίπου ατόμων, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όταν οι συγκεντρωθέντες κατήλθαν στο οδόστρωμα της οδού Πανεπιστημίου, προκειμένου να πορευθούν στην Πλατεία Συντάγματος, εκλήθησαν από τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και τον Αστυνομικό Διαμεσολαβητή να οριοθετηθεί η πορεία σε δύο (2) λωρίδες κυκλοφορίας, για να μην διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πανεπιστημίου.

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να καταλάβουν όλο το πλάτος του οδοστρώματος και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με κοντάρια, ενέργειες που επαναλάμβαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για την οριοθέτηση της πορείας, εξασφαλίζοντας κατ΄αυτόν τον τρόπο την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς που εξελίχθηκε αυτή.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω επιθέσεων τραυματίσθηκαν τρεις (3) αστυνομικοί που διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο.

Οι πορευθέντες κατέληξαν την 13.30 ώρα στην Πλατεία Συντάγματος και την 13.45 ώρα ολοκληρώθηκε ομαλά η αποχώρησή τους.

Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This