Εκτός επανεξέτασης η ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας! «Σύγκρουση» ιατροδικαστών

Καθυστέρηση στο πόρισμα της τριμελούς άτυπης Επιτροπής για τον θάνατο της Μαλένας

Must Read

Η υπόθεση της Πάτρας εκτός από συγκλονιστικά στοιχεία και εξελίξεις, έχει φέρει στο φως και μια άτυπη κόντρα ανάμεσα σε κρατικούς και ιδιώτες ιατροδικαστές, οι οποίοι καλούνται να δώσουν απαντήσεις για το τι ακριβώς συνέβη στα τρία παιδιά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, που πέθαναν σε λιγότερο από τρία χρόνια.

Και αν για το τρίτο, την Τζωρτζίνα, σύμφωνα με τις Αρχές το τι συνέβη είναι ξεκάθαρο γι’ αυτό και συνελήφθη η 33χρονη μητέρα της με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, για τα άλλα δύο, την 3,5 ετών Μαλένα και την έξι μηνών Ίριδα, τα πράγματα είναι πιο μπερδεμένα, γι’ αυτό και διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Όπως αποκαλύπτει πάντως σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ο θάνατος της Ίριδας και η ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξε η Αγγελική Τσιόλα δεν βρίσκονται στο «κάδρο» της επαναξιολόγησης από την άτυπη τριμελή Επιτροπή των ιατροδικαστών!

Κι αυτό την ώρα που ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων δηλώνει συνεχώς βέβαιος, πως ειδικά ο θάνατος της Ίριδας οφείλεται σε ασφυξία. Την ίδια άποψη έχει και ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος σχολίασε πως «έχουν καταγραφεί ευρήματα στους δύο πρώτους θανάτους που είναι συμβατά με τον ασφυκτικό θάνατο».

Καθυστέρηση στο πόρισμα για τη Μαλένα

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος κάνει λόγο για «φαύλο κύκλο» και «πέπλο ασάφειας», καθώς υπάρχει σιωπή μέχρι στιγμής από τον επικεφαλής της Επιτροπής, τον Νίκο Καρακούκη, ο οποίος «σαν κάτι να περιμένει» για να παραδώσει το πόρισμα για τον θάνατο της Μαλένας στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Ωστόσο, παρατηρείται μια καθυστέρηση σε αυτό, καθώς δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα πότε και με ποια διαδικασία θα γίνει η παράδοση αυτού του πορίσματος από την άτυπη Επιτροπή, η οποία αποτελείται από τους Νίκο Καρακούκη, Νίκο Καλογρηά και Χριστίνα Τσάκωνα.

Σύμφωνα με ιατροδικαστικούς κύκλους τους οποίους επικαλείται η «Πελοπόννησος», η σύνταξη του πορίσματος δεν είναι εύκολη υπόθεση, καθώς στην άτυπη επιτροπή μετέχει και η κ.Τσάκωνα, η οποία είχε συντάξει την αρχική ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας, για την οποία συμπέραινε πως πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια.

Η ιατροδικαστής δεν αποδέχεται τα όσα υποστηρίζονται ότι η έκθεσή της ήταν ελλιπής και άστοχη και έχει απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές σε όσους την αμφισβητούν.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα, υπάρχουν και ερωτήματα νομικής φύσεως για την άτυπη Επιτροπή και το αναμενόμενο πόρισμά της:

«Πώς και πού θα παραδοθεί το πόρισμα της άτυπης τριμελούς Επιτροπής; Με ποια διαδικασία έχει ζητηθεί η σύνταξη του πορίσματος; Από το γεγονός ότι έχει ανακοινωθεί πως η τριμελής Επιτροπή είναι άτυπη, συμπεραίνεται ότι δεν έχει δοθεί εισαγγελική παραγγελία για την διενέργεια επανεξέτασης της ιατροδικαστικής έκθεσης του θανάτου της Μαλένας. Και μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε ήδη σε κύρια ανάκριση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και σε προκαταρκτική εξέταση για τους άλλους δύο θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας…».

«Δεν έγινε αυτοψία ιατροδικαστή όταν πέθανε η Ίριδα»

Για την υπόθεση των τριών θανάτων, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου, μίλησε στο Mega, σχολιάζοντας πως «δεν έγινε αυτοψία ιατροδικαστή όταν πέθανε η Ίριδα» και πως «στις πρώτες εκθέσεις υπήρξαν κάποια ευρήματα που δεν οδηγούσαν κάπου, ώστε ο ιατροδικαστής να “δει” την εγκληματική ενέργεια. Υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων όμως η επιτροπή θα μπορέσει να καταλήξει σε σαφές πόρισμα για να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This