Συγκλονίζει η τελευταία αφιέρωση του Αντώνη Συκάρη στους 2 Έλληνες ορειβάτες που βρήκαν τραγικό θάνατο στα Ιμαλάια

Ο κορυφαίος αλπινιστής αφιέρωσε την τελευταία του κατάκτηση στους ορειβάτες που σκοτώθηκαν στην ίδια οροσειρά

Must Read

Στο βουνό που αγάπησε και κατέκτησε κάθε κορυφή του, άφησε την τελευταία του πνοή ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης.

Σε ηλικία 60 ετών, έχοντας φτάσει στην κορυφή του Νταουλαγκίρι που ανήκει στην οροσειρά των Ιμαλαΐων, ο Αντώνης Συκάρης, εξασθενημένος αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε ενώ βρισκόταν σε ύψος 7.400μ.

Στην τελευταία ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Δευτέρα, ο Αντώνης Συκάρης ενημέρωνε τους ακόλουθούς του ότι βρισκόταν στην κορυφή. Μάλιστα αφιέρωσε το επίτευγμά του σε δύο Έλληνες ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους στην ίδια οροσειρά το 1998, αλλά και στον 21χρονο Θεοφάνη – Ερμή Θεοχαρόπουλο που άφησε την τελευταία του πνοή στα Τζουμέρκα τον περασμένο Ιανουάριο.

«Σήμερα, 11 Απριλίου 2022, η ώρα 12:50-ώρα Νεπάλ βρίσκομαι στην κορυφή του Dhaulagiri 8.167 μέτρα. Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή: Στον Νίκο Παπανδρέου και την οικογένειά του. Στον Μπάμπη Τσουπρά και στην οικογένειά του. Και στον Ερμή – Θεοφάνη Θεοχαροπουλο. Ακόμα Θέλω να αφιερώσω αυτή την κορυφή σε όλους τους Έλληνες, σε όλους τους ορειβάτες και στη μικρή μου Ίριδα, την εγγονή μου. Ιριδά μου είμαι στην κορφή!!! Ο “πα” είναι στην κορυφή!!! Ευχαριστώ όλους τους φίλους μου και τους φίλους μου που μέσα από τα social με υποστήριξαν και με βοήθησαν να φτάσω στην κορυφή! Χάρη σε αυτούς το πέτυχα!!! Σας αγαπώ όλους!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό.

Οι δύο Έλληνες που που βρήκαν τραγικό θάνατο στα Ιμαλάια

Η ανάρτηση του σπουδαίου αλπινιστή προκαλεί ανατριχίλα. Λίγο προτού κλείσει τα μάτια του περιτριγυρισμένος από τις κορυφές της αγαπημένης του οροσειράς, ο Αντώνης Συκάρης αφιέρωσε την κατάκτησή του στον Νίκο Παπανδρέου και τον Μπάμπη Τσουπρά.

Ο χαμός του Νίκου Παπανδρέου

Ήταν Πρωτομαγιά του 1998 όταν ο ορειβάτης του Συνδέσμου Ελλήνων Ορειβατών και πατέρας δύο παιδιών Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν σε ύψος 7.500 μέτρων, παρασύρθηκε από τους δυνατούς ανέμους και έπεσε σε γκρεμό. Η σορός του ορειβάτη, παρά την κινητοποίηση των σωστικών συνεργείων, δεν εντοπίστηκε ποτέ. Μάλιστα αρχηγός της αποστολής τότε ήταν ο Αντώνης Συκάρης ο οποίος μίλησε συγκλονισμένος στους δημοσιογράφους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

O Μπάμπης Τσουπράς χάθηκε στο Νταουλαγκίρι

Τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς, ο 36χρονος Μπάμπης Τσουπράς αφού κατέκτησε την κορυφή του Νταουλαγκίρι και στη συνέχεια πήρε τον δρόμο της επιστροφής, έχασε τη ζωή του, όπως και ο Αντώνης Συκάρης. Ο Τσουπράς βρισκόταν στα 8.167 μέτρα όταν ξέσπασε χιονοθύελλα και τα ίχνη του χάθηκαν. Μια ομάδα Ελλήνων, Ισπανών και Ιταλών ορειβατών επιχείρησε να τον εντοπίσει ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν τις έρευνες. Ο 36χρονος δεν εντοπίστηκε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This