Ένοχος ο 22χρονος γιος καθηγητή για τη δολοφονία του Γρηγόρη Θυμαρά

Κανένα ελαφρυντικό στον γιο καθηγητή πανεπιστημίου που σκότωσε 26χρονο στις Σπέτσες

Must Read

Ομόφωνα ένοχος, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, κρίθηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά ο 22χρονος γιος καθηγητή πανεπιστημίου των Αθηνών Βασίλης Μπάφας για τη δολοφονία του 26χρονου υπαλλήλου συνεργείου Γρηγόρη Θυμαρά, στις Σπέτσες.

Το στυγερό έγκλημα είχε γίνει για ασήμαντη αφορμή, τον Νοέμβριο του 2020, όταν, ύστερα από καβγά, ο 22χρονος κυνήγησε με πιστόλι και στη συνέχεια μαχαίρωσε με στιλέτο τον άτυχο νεαρό, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Το θύμα

Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν παρών καθ’ όλη τη διάρκεια του συμβάντος κατέθεσε πως το θύμα τού είπε: «Με έσφαξε. Καλέστε ασθενοφόρο». Δεύτερος μάρτυρας ανέφερε ότι ο Γρηγόρης τού είπε «Αν έχεις τα κότσια, ρίξε μου. Εγώ σε κοιτάω στα μάτια» και έγινε το κακό. Αρχικά, είχε επιχειρηθεί να εμφανιστεί το έγκλημα ως ατύχημα, αλλά τελικά οι αυτόπτες μάρτυρες αποκάλυψαν τι είχε συμβεί. Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τραγική φιγούρα ήταν η μητέρα του 26χρονου, η οποία καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης κρατούσε φωτογραφία του αδικοχαμένου παιδιού της.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησε να γίνει μετατροπή της κατηγορίας σε θανατηφόρα σωματική βλάβη, υποστηρίζοντας ότι ο 22χρονος δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα. Ομως, το δικαστήριο είχε άλλη άποψη, συντάχθηκε με την πρόταση της εισαγγελέως Βασιλικής Παπαδοπούλου και διατήρησε την αρχική κατηγορία, καταδικάζοντάς τον ομόφωνα, χωρίς ελαφρυντικά. Μάλιστα, του επιβλήθηκαν ισόβια κατά πλειοψηφία 4-1, ενώ ένας ένορκος είχε την άποψη να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 10 ως 15 ετών.

Η μητέρα του άτυχου Γρηγόρη Θυμαρά, που ένιωσε ανακούφιση στο άκουσμα της ετυμηγορίας του δικαστηρίου, μίλησε στην «Espresso». «Δικαιώθηκε ο Γρηγοράκης μου και είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για το παιδί μου, γιατί ήρθε η δικαιοσύνη γι’ αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν τέτοια πράγματα. Δεν είναι εύκολο για μια μάνα να χάνει το παιδί της με αυτόν τον τρόπο. Ο κατηγορούμενος δεν έδειξε καμία μεταμέλεια. Ενας ψυχρός δολοφόνος. Γελούσε με ειρωνεία, δίχως να έχει αίσθηση τι έχει κάνει» δήλωσε η χαροκαμένη μάνα.

Δείτε επίσης:

«Κτήνος που δεν έχει μετανιώσει» – Ξεσπά η μητέρα του 26χρονου Γρηγόρη Θυμαρά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This