Τυνησία: Βυθίστηκε τάνκερ με χιλιάδες τόνους καυσίμων – Φόβοι για περιβαλλοντική καταστροφή

Και τα επτά μέλη του πληρώματος διασώθηκαν

Must Read

Εμπορικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε χίλιους τόνους καυσίμων βυθίστηκε ανοικτά των ακτών της Γκαμπές, χθες, Παρασκευή, με τις τυνησιακές αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες να αποτρέψουν μια περιβαλλοντική καταστροφή, δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Το τυνησιακό ναυτικό διέσωσε και τα επτά μέλη του πληρώματος από το πλοίο, το οποίο έφερε σημαία Ισημερινής Γουινέας και κατευθυνόταν στη Μάλτα, και είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου επτά μίλια ανοικτά της νότιας πόλης Γκαμπές, πρόσθεσαν οι πηγές.

Η αιτία του ατυχήματος είναι οι κακές καιρικές συνθήκες, ανέφερε το υπουργείο Περιβάλλοντος, το οποίο πρόσθεσε πως το νερό που εισέρρευσε στο πλοίο φθάνει το ύψος των δύο μέτρων.

Οι αρχές της Τυνησίας εργάζονται προκειμένου να αποτρέψουν μια περιβαλλοντική καταστροφή και να μειώσουν οποιονδήποτε αντίκτυπο, ανέφερε το υπουργείο σε μια ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε θα στηθούν φράγματα για να περιορίσουν την εξάπλωση του καυσίμου και να αποκλείσουν το πλοίο, προτού απομακρύνουν με αναρρόφηση τη διαρροή.

Η ακτή της Γκαμπές έχει υποστεί μεγάλη μόλυνση για χρόνια, με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να λένε πως εργοστάσια στην περιοχή αδειάζουν τα απόβλητά τους απευθείας στη θάλασσα.

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This