Απίστευτο, αλλά εισάγουμε… τουρκικά γαρύφαλλα για τον στολισμό των Επιταφίων!

Οι ειδικοί του κλάδου αιτιολογούν αυτή την έλλειψη στην αλλαγή καλλιέργειας λόγω της πανδημίας

Must Read

Παραδοσιακά στον Επιτάφιο για τον στολισμό του προτιμούνται τα λευκά και τα κόκκινα γαρύφαλλα, αν και τα δυο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας και των αυστηρών περιοριστικών μέτρων δεν μπορέσαμε να ακολουθήσουμε το θρησκευτικό τυπικό.

Φέτος όμως οι συνθήκες έχουν αλλάξει και έτσι ακόμη και οι ανθοπώλες περιμένουν να δουν αύξηση στις πωλήσεις τους, ενώ ο ανεφοδιασμός τους σε γαρύφαλλα ξεπέρασε το μισό εκατομμύριο.

Και εδώ έρχεται το απίστευτο… Διότι, έχει παρουσιαστεί έλλειψη στις ελληνικές παραγωγές και αυτό σημαίνει ότι έγιναν εισαγωγές σε γαρύφαλλα από την Ιταλία και την… Τουρκία! Δηλαδή ακόμη και τα στεφάνια που πηγαίνουν οι πιστοί στον Επιτάφιο θα είναι με τουρκικά γαρύφαλλα!

Οι ειδικοί του κλάδου αιτιολογούν αυτή την έλλειψη στην αλλαγή καλλιέργειας, ειδικά στην Κρήτη, που αναγκάστηκαν να προχωρήσουν οι παραγωγοί λόγω της πανδημίας. Αντί λοιπόν για γαρύφαλλα φύτεψαν λαχανικά, οπότε μέχρι και τα γαρύφαλλα εισάγουμε από την Τουρκία!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This