Διέγραψε τον Πούτιν από επίτιμο διδάκτορα το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου

Must Read

Στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις. Όπως μάλιστα ανέφερε τότε η ανακοίνωση χαρακτηριστικά «για το σύνολο του έργου του και για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις, τα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Όμως με πρωτοβουλία του πρώην πρύτανη και υπουργού Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αποφάσισε να πάρει πίσω τον τίτλο που είχε αποδοθεί στον Ρώσο Πρόεδρο.

Δε ο Παπαθεοδώρου αμέσως μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ξεκίνησε να μαζεύει υπογραφές για να ανακληθεί ο τίτλος του Πανεπιστημίου προς τον Πούτιν. Και με ανάρτησή του αναφέρει:

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αποφάσισε την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα, που είχε απονείμει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, το 2018, στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν. Σωστή και επιβεβλημένη απόφαση, παρά την όποια καθυστέρηση στις σχετικές διαδικασίες. Πεντακόσιοι πολίτες, υπογράφοντες και υπογράφουσες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχαν στηρίξει από τις 6 Μαρτίου 2022 το αίτημα της ανάκλησης του τίτλου. Δυναμική κοινωνία των πολιτών και πανεπιστημιακή κοινότητα τελικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας….».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This