Ελεύθεροι πατέρας και γιος για τον θάνατο του 15χρονου με καραμπίνα στην Θεσσαλονίκη

Must Read

Ελεύθεροι χωρίς όρους αφέθηκαν ο 15χρονος που σκότωσε με καραμπίνα τον συνομήλικο φίλο του, καθώς και ο 56χρονος πατέρας του. Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης στη Θεσσαλονίκη ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με σκοπό να διακριβωθούν οι συνθήκες της ανθρωποκτονίας, που συγκλονίζει τη συμπρωτεύουσα.

Την ίδια ώρα, σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση στον 15χρονο! Αποκαλύπτεται ότι ο 15χρονος πυροβολήθηκε από 2–3 μέτρα, η σφαίρα τον βρήκε στο δεξί μάτι, κι ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Στη δικογραφία που σχηματίστηκε από αστυνομία, ο 15χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία και παράνομη οπλοχρησία, ενώ ο 56χρονος πατέρας του για πλημμελή φύλαξη όπλου και παραμέληση εποπτείας ανήλικου!

«Είναι δύσκολο για όλους μας»

«Τα παιδιά ήταν πολύ αγαπημένα, φίλοι κολλητοί» δήλωσε συντετριμμένος ο πατέρας του 15χρονου αγοριού και συνέχισε: «Ο δικός μου πήγε για δυο ώρες στο σπίτι του φίλου του να δουν ταινία, πήρε το όπλο ο φίλος του και έγινε αυτό που έγινε. Είναι δύσκολο για όλους μας. Δεν γίνεται να έχεις όπλο στο σπίτι και μάλιστα με σφαίρα. Δεν είμαστε καθόλου καλά, έχουμε χάσει το παιδί μας».

Από την πλευρά της, η γιαγιά του ανήλικου θύματος είπε: «Ο εγγονός μου ήταν από το δημοτικό κολλητός φίλος με το παιδί το άλλο. Χθες το πρωί είχε πει στη νύφη μου ότι θα πήγαινε στο σπίτι του φίλου του να δουν ταινία. Η νύφη μου του είπε να μην αργήσει γιατί θα έπρεπε να φύγουν να έρθουν σε μας στο Κιλκίς για Πάσχα. Η ώρα πέρασε, είχε πάει 12:30 και η νύφη μου ανησύχησε».

«Ακόμα και μέσα στο ασθενοφόρο προσπαθούσαν να του κάνουν ανάνηψη, όμως τελικά μάταια»

Όπως εξήγησε στην συνέχεια, η μητέρα του παιδιού πήρε τηλέφωνο στους γονείς του φίλου του, ώστε να δει τι έγινε και της απάντησαν πως ο Νίκος χτύπησε και τον πηγαίνουν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. «Η νύφη μου τρελάθηκε και έτρεξε να ακολουθήσει. Ακόμα και μέσα στο ασθενοφόρο προσπαθούσαν να του κάνουν ανάνηψη. Όμως τελικά μάταια. Ο φίλος του είπε στο παιδί μας έλα να σου δείξω το όπλο του πατέρα μου. Όμως φαίνεται πως είχαν αφήσει σφαίρα μέσα. Έκανε μια λάθος κίνηση το παιδί, εκπυρσοκρότησε και η σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι» συνέχισε η γιαγιά του 15χρονου.

Μάλιστα, κατέληξε λέγοντας πως αρχικά το παιδί φαίνεται πως φοβήθηκε και είπε πως ο Νίκος χτύπησε στο τραπέζι και έπεσε. «Όμως τελικά ήταν ψέματα. Μας έφαγε! Μας έκαψε! Χάσαμε το παιδί μας τόσο άδικα. Φταίει και το παιδί, όμως πιο πολύ φταίει ο πατέρας. Δεν γίνεται να αφήνεις όπλο στο σπίτι και μάλιστα με σφαίρα μέσα. Είναι άδικο, είναι κρίμα» είπε στο τέλος.

Το χρονικό της τραγωδίας

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στο σπίτι του 15χρονου που πυροβόλησε και σκότωσε τον συνομήλικο φίλο του. Τα δύο αγόρια είχαν βρεθεί για να περάσουν χρόνο μαζί.

Όλα έγιναν όταν ο 15χρονος πρότεινε στον φίλο του να του δείξει τα όπλα του πατέρα του. Στην αρχή φέρεται να ισχυρίστηκε ότι ο φίλος του έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά, ωστόσο λίγο αργότερα παραδέχθηκε το γεγονός.

Μάλιστα την στιγμή του τραγικού συμβάντος οι γονείς του 15χρονου ήταν στη δουλειά και έμαθαν το περιστατικό από τους γείτονες. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το παιδί έφερε τραύμα στο πάνω μέρος του προσώπου του και μεταφερόταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «ΑΧΕΠΑ». Επί μιάμιση ώρα προσπαθούσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο να κρατήσουν στη ζωή τον άτυχο 15χρονο, που έφερε βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Τελικά, κατέληξε το μεσημέρι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (22-04-2022) σε οικία στην περιοχή του Ευόσμου τραυματίστηκε θανάσιμα από κυνηγετικό όπλο 15χρονος ημεδαπός.

Για την υπόθεση συνελήφθη συνομήλικος του ημεδαπός καθώς και ο 56χρονος πατέρας του, ενώ κατασχέθηκαν δυο κυνηγετικά όπλα και ένας κάλυκας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ενώ στο σημείο μετέβη συνεργείο της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This