Self test: Πότε ξανακάνουν οι μαθητές στα σχολεία

Ποιο μέτρο παραμένει

Must Read

Μπορεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία να διαφοροποιούνται και να μην ισχύουν τα ίδια δεδομένα και υποχρεώσεις για τους μαθητές και την πραγματοποίηση των αυτοδιαγνωστικών τεστ, ωστόσο τα self test δεν παύουν να χρησιμοποιούνται.

Αυτό σημαίνει ότι αναγκαστικά θα υποβάλλονται σε τεστ όλα τα παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό.

Καταργήθηκε ακόμα και το τελευταίο τεστ ( εκ των τριών) που είχε δοθεί στους εμβολιασμένους και μη, μαθητές και εκπαιδευτικούς στις αρχές Απριλίου, προκειμένου να καλύπτονταν οι ανάγκες ελέγχου και για την επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα 2022.

Αυτά είναι τα νέα δεδομένα

Με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα υποχρεωτικά self test κάθε εβδομάδα καταργούνται, όμως δεν παύουν να χρησιμοποιούνται. Στο εξής θα πραγματοποιούνται μόνο όταν παιδιά εμφανίζουν συμπτώματα που σχετίζονται με τον κορωνοϊό. Όπως είχε εξηγήσει, η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας για το νέο πλαίσιο, η ιχνηλάτηση στα σχολεία θα συνεχίσει να ισχύει.

«Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν στην περίπτωση που ένα παιδί διαγιγνώσκεται με Covid. Θα γίνεται χρήση δύο τεστ την πρώτη και τέταρτη μέρα από τη διάγνωση του κρούσματος σε όλα τα παιδιά» ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου.

Αυτό το μέτρο που παραμένει στα σχολεία

Οι μαθητές δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν self test κάθε εβδομάδα, όμως θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν τη μάσκα τους. Οι ειδικοί εκτιμούν πως ο καλός καιρός, τα ανοιχτά παράθυρα και οι μάσκες αρκούν για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This