Άρση μέτρων: Αυτές οι αλλαγές θα έρθουν σε τέσσερα 24ωρα!

Τι θα γίνει με τους ανεμβολίαστους;

Must Read

Η πανδημία μπορεί να μην αποκλιμακώνεται, τα κρούσματα και οι νεκροί να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο οι αποφάσεις της κυβέρνησης «ανοίγουν» διάπλατα και… αμφίβολα τον δρόμο προς την ελευθερία.

Χωρίς πιστοποιητικά οι εμβολιασμένοι

Σε λίγα 24ωρα ξεκινά και επίσημα η άρση των περισσοτέρων περιοριστικών μέτρων σε χώρους εστίασης, διασκέδασης και λιανεμπόριο. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού και νόσησης καταργείται, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα μπορούν να μπαίνουν σε μπαρ και εστιατόρια χωρίς rapid test.

Από την Κυριακή 1η Μαΐου, οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να κυκλοφορούν με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και να το επιδεικνύουν για την είσοδό τους, ενώ όσοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο απαλλάσσονται από το κόστους του rapid test.

Τι καταργείται για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους 

  • Κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης: από την Πρωτομαγιά δεν θα απαιτείται για την είσοδο σε λιανεμπόριο και εστίαση, ενώ καταργούνται οι σχετικοί έλεγχοι
  • τέλος τα rapid test για τους ανεμβολίαστους: αφορά σε εστίαση, λιανεμπόριο. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να χρειάζονται αρνητικό αποτέλεσμα, ωστόσο, ο έλεγχος μειώνεται σε έναν την εβδομάδα, από δύο που ίσχυε εδώ και καιρό, αρχής γενομένης επίσης από την 1η Μαΐου.

Χωρίς self test οι μαθητές 

Μαθητές, εμβολιασμένοι και μη, αλλά και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί, θα επιστρέψουν στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα χωρίς self test. Tα υποχρεωτικά self test κάθε εβδομάδα μπορεί να καταργούνται επίσης από 1 Μαΐου, όμως δεν παύουν να χρησιμοποιούνται. Το πλαίσιο αλλάζει και στο εξής, όταν υπάρχει ένα παιδί που είναι θετικό στην Covid θα γίνεται έλεγχος στους υπόλοιπους μαθητές, την πρώτη και την τέταρτη μέρα μέρα από τη διάγνωση του κρούσματος.

Τέλος οι μάσκες στους κλειστούς χώρους

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους θα ισχύει μέχρι και τις 31 Μαΐου, ενώ από την επόμενη μέρα αίρεται η υποχρέωσή της. Εξαίρεση θα αποτελέσουν  νοσοκομεία, κλινικές, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This