«Βόμβα» από την ιατροδικαστή Τσιόλα: «Ο θάνατος της Τζωρτζίνας ξεχείλισε το ποτήρι» – «Εγώ πήγα στην Εισαγγελία»

«Πρότεινα συνδυαστική μελέτη των τριών περιστατικών. Δεν μου κόλλαγε ο τρόπος που πέθαναν»

Must Read

Η Αγγελική Τσιόλα, η ιατροδικαστής που έκανε τη νεκροτομή στην έξι μηνών Ίριδα, το δεύτερο από τα τρία παιδιά του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου που πέθανε μυστηριωδώς, σπάει τη σιωπή της και αποκαλύπτει πως κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας, η Εισαγγελία Πατρών ενημερώθηκε για τους προβληματισμούς της αναφορικά με τους τρεις θανάτους.

Όπως είπε χαρακτηριστικά στο Star, «ο θάνατος της Τζωρτζίνας ξεχείλισε το ποτήρι. «Εγώ πήγα στην εισαγγελία και έτσι ξεκίνησε η έρευνα για τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη»!

Η κ.Τσιόλα επεσήμανε πως μετά τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας, το τρίτο παιδί που πέθανε χρονικά, προβληματίστηκε και γι’ αυτό πήγε στην Εισαγγελία:

«Δυο μέρες μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας, πριν βγουν οι τοξικολογικές εξετάσεις, εγώ ήμουν αυτή που πήγα στην Εισαγγελία Πατρών και εξέφρασα τον προβληματισμό μου για τον θάνατο των παιδιών. Πρότεινα συνδυαστική μελέτη των περιστατικών. Από την Τζωρτζίνα , στην Ίριδα και μετά στη Μαλένα. Δεν μου κόλλαγε ο τρόπος που πέθαναν».

Συγκεκριμένα για την Τζωρτζίνα, η ιατροδικαστής εκφράζει την εμπιστοσύνη της στους γιατρούς, οι οποίοι θα δώσουν και τις απαντήσεις του μυστηρίου:

«Τρεις υποθέσεις. Τρία παιδιά σε τρία χρόνια. Επέμεινα στις αρχές ότι αν εξετάσουμε ένα-ένα τα περιστατικά δεν θα οδηγούσαν στο θάνατο. Οι γιατροί πάνω από την Τζωρτζίνα ήταν κορυφαίοι. Στις καταθέσεις τους θα πρέπει να πουν ότι το παιδί δεν μπορούσε να φύγει από τη μια στιγμή στην άλλη. Ο ιατροδικαστής είναι η τελευταία τρύπα της βελόνας».

Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε η Αγγελική Τσιόλα και φέρεται να επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο, Ανδρέας Ηλιάδης, του είχε μιλήσει για τις σκέψεις της.

«Πήγα και συνάντησα την κυρία Τσιόλα. Κατάλαβα ότι γνώριζε το θέμα γιατί είχε κάνει την νεκροψία στην Ίριδα. Εξέφρασα την αγωνία μου εάν υπάρχει σύνδεση των αιφνίδιων θανάτων με κάτι γονιδιακό. Μου είπε να ξεκινήσω αμέσως γονιδιακό έλεγχο», φέρεται να είπε ο κ.Ηλιάδης.

Η αμφισβήτηση

Βέβαια, κάποιοι συνάδελφοί της αμφισβητούν την αρχική της έκθεση και υποστηρίζουν πως υπήρχε λανθασμένη ερμηνεία των ευρημάτων, τα οποία τώρα εξετάζονται (ειδικά οι φωτογραφίες του βρέφους) για να δείξουν τυχόν εγκληματική ενέργεια και πως αν ήταν ξεκάθαρη η ιατροδικαστική έκθεση της Ίριδας, ίσως να είχαν κινητοποιηθεί οι Αρχές.

«Δυστυχώς υπήρχε μη ορθή ερμηνεία. Το πνευμονικό οίδημα και οι φωτογραφίες μαρτυρούν ότι μιλάμε για ασφυξία και μάλιστα εγκληματική ενέργεια», λέει χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This