Δεν πετάμε τις μάσκες, διεμήνυσε ο Πλεύρης

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή για να επιβεβαιώσει αναστολή των μέτρων λόγω τουρισμού

Must Read

Η Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει σήμερα για να εξετάσει το κυβερνητικό σχέδιο χαλάρωσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού από 1η Μαΐου έως και 31 Αυγούστου, την τουριστική δηλαδή περίοδο και να κάνει τις εισηγήσεις της, αν και ως συνήθως οι αποφάσεις είναι ειλημμένες.

Τι το έχει αποφασιστεί στα πολιτικά τραπέζια είναι λίγο πολύ γνωστό και αφορά τη «λήξη» της επιδημίας λόγω τουρισμού και την αναμενόμενη «επανέναρξή» της μετά την αποχώρηση των τουριστών, με την σίγουρη επαναφορά κάποιων εκ των μέτρων που θα ανασταλούν από 1η Μάη και 1η Ιούνη.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επανέλαβε ότι ορισμένα μέτρα θα ανασταλούν, όπως η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή νόσησης, αλλά επεσήμανε ότι η μάσκα θα μας συνοδεύει για αρκετό διάστημα. Ειδικά στους εσωτερικούς χώρους.

«Μπορεί ενδεχομένως και να μην καταργηθεί η μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, γιατί η μάσκα είναι ένα ήπιο μέτρο. Εμείς αυτό που λέμε, είναι ότι για το Μάιο τουλάχιστον θα υπάρχει μάσκα και από εκεί και πέρα βάσει της υγειονομικής εικόνας της χώρας θα αποφασιστεί τι θα γίνει από τον Ιούνιο», είπε στον ΣΚΑΪ.

Ερωτώμενος για την τέταρτη δόση του εμβολίου και το αν από φθινόπωρο θα επεκταθεί στον γενικό πληθυσμό, ο κ.Πλεύρης απάντησε:

«Πρόκειται για ένα αμιγώς επιστημονικό θέμα για το οποίο θα απαντήσει το ECDC. Στόχος είναι ένα ετήσιο μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ωστόσο εάν δεν έχει παρασκευαστεί εγκαίρως από τις εταιρίες ενδέχεται να χρειαστεί μια ενισχυτική δόση».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This