«Περιττά» από 1η Μαΐου τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης και για την είσοδο στη χώρα μας!

Μπρος στον τουρισμό τι είναι η πανδημία;...

Must Read

«Ζήτω ο τουρισμός!» φώναξαν… από μέσα τους τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, η οποία συνεδρίασε σήμερα, προκειμένου να αποφασίσει και να εισηγηθεί τα πρωτόκολλα βάση των οποίων θα αρθούν τα μέτρα κατά της πανδημίας Covid-19.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, έγινε γνωστό πως, με βάση και τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, επικυρώθηκε ότι από την 1η Μαΐου παύουν να ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης στη χώρα μας, όχι μόνο για τους πολίτες, αλλά όσους ταξιδεύουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η επιτροπή εισηγήθηκε ομόφωνα τα ακόλουθα: επαναφορά της χωρητικότητας στο 100%, 1 rapid τεστ την εβδομάδα (από δύο που ήταν ως τώρα) στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τις ΜΦΗ, που παραμένουν τα 2 rapid τεστ την εβδομάδα και 1 rapid τεστ (από 2 που ήταν μέχρι τώρα) σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΔΕΠ. Οι εισηγήσεις της Επιτροπής αναμένεται να γίνουν αποδεκτές από την Κυβέρνηση, και οι σχετικές λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν στις έξι το απόγευμα, στο πλαίσιο της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας, την οποία και θα πραγματοποιήσουν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει σχετικά ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, απόψε αναμένεται να ανακοινωθούν τα ακόλουθα:

  • Από την 1η Μαΐου μέχρι 31 Αυγούστου αίρεται η υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους, κλειστούς και ανοιχτούς. Αυτό σημαίνει ότι εκεί που υπήρχε η διενέργεια test, δεν θα διενεργείται.
  • Από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας και στους εσωτερικούς χώρους, με εξαιρέσεις όμως που θα καθοριστούν σε επόμενες υπουργικές αποφάσεις. Το συγκεκριμένο μέτρο, πάντως, φαίνεται να το πήρε πίσω.
  • Καταργούνται τα υποχρεωτικά self test για την επιστροφή στα σχολεία από την ερχόμενη Δευτέρα.
  • Από 1η Μαΐου οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα χρειάζονται μόνο ένα rapid test για την εργασία τους.
  • Από 1η Μαΐου έως 31 Αυγούστου απελευθερώνεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This