Ονόματα γραμμένα στην άσφαλτο με αίμα – Επτά θύματα τροχαίων περιμένουν δικαίωση

Πολύνεκρα τροχαία που κάνουν επιτακτική την αυστηροποίηση των ποινών

Must Read

Το ζήτημα της αυστηροποίησης των ποινών για τα τροχαία αδικήματα επαναφέρουν στην επικαιρότητα τρεις υποθέσεις πολύνεκρων δυστυχημάτων, με συνολικά επτά νεκρούς νέους, οι οποίοι «έβαψαν» την άσφαλτο με το αίμα τους!

  • Από τη Μαρία Μεϊμάρη

Η εκδίκαση των εν λόγω υποθέσεων, που είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο, είτε αναβλήθηκε για πολλοστή φορά είτε έγινε έπειτα από διαδοχικές αναβολές, χωρίς πιθανότατα να δώσει στους συγγενείς των θυμάτων την πολυπόθητη «λύτρωση» από τον αφόρητο ψυχικό πόνο, αφού οι δράστες τιμωρήθηκαν με ποινές που μοιάζουν με… χάδι.

Έβγαλαν βόλτα το σκυλάκι τους και τους θέρισε γκαζοφονιάς

Ηταν νωρίς το πρωί της 17ης Αυγούστου 2017, όταν η 20χρονη φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής Στέλλα Μούσχου και ο 19χρονος φίλος της Γιάννης Στρυγγυλός από τους Αγίους Αναργύρους, ο οποίος έκανε διακοπές στα Χανιά, είχαν βγάλει βόλτα τον σκύλο της Στέλλας στα Κουνουπιδιανά.

Η άτυχη Στέλλα Μούσχου

Ξαφνικά, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας νεαρός Γεωργιανός με ιλιγγιώδη ταχύτητα παρέσυρε τα δύο παιδιά λίγα μέτρα μακριά από την πύλη του Πολυτεχνείου, εκσφενδονίζοντάς τα μακριά, με αποτέλεσμα να βρουν ακαριαίο θάνατο, όπως και ο σκύλος.

Γιάννης Στρυγγυλός

Επειτα από αρκετές αναβολές, οι οποίες δοκίμασαν τις αντοχές των συγγενών των δύο παιδιών, και αφού είχαν ήδη συμπληρωθεί τέσσερα χρόνια και επτά μήνες (!) από το φοβερό τροχαίο, η υπόθεση εκδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Το τρελό αυτοκίνητο

Στο εδώλιο κάθισε ο νεαρός ξενοδοχοϋπάλληλος, ο οποίος αντιμετώπισε κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη συγκοινωνιών και παραβίαση του ΚΟΚ, αφού είχε στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης που είχε εκδοθεί στη Γεωργία και δεν ήταν αναγνωρισμένο από την Ε.Ε.

Ο Γεωργιανός γκαζοφονιάς

Τελικά, το δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών και εννέα μηνών, μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, χωρίς να τού αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό. Μάλιστα, θα μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος έως τη δίκη του στο Εφετείο, υπό τον όρο ότι δεν θα οδηγεί.

Σε αρδευτικό κανάλι έσβησαν μια 29χρονη και ο φίλος της

Είχε ξημερώσει το πρωινό της 14ης Οκτωβρίου 2018, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν δύο νεαρά ζευγάρια από το Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε ένα αρδευτικό κανάλι, στον δρόμο προς τον Λούρο, με συνέπεια να χάσουν τις ζωές τους από πνιγμό η 29χρονη μητέρα ενός 8χρονου κοριτσιού Στεφανία Μουλαρά και ο συνομήλικός της Ακης Κάκος.

Στεφανία Μουλαρά

Για τον θάνατό τους κατηγορήθηκε ο οδηγός του μοιραίου οχήματος, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ουσιών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε.

Ακης Κάκος

Παρ’ όλα αυτά, η αρμόδια εισαγγελέας επέλεξε να μην κάνει χρήση του νόμου 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», που θεωρεί κακούργημα την πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου από οδηγό υπό την επήρεια ουσιών, και παρέπεμψε τον δράστη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή σε βαθμό πλημμελήματος.

Το κανάλι-υγρός τάφος

Στις 6 Απριλίου ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου η δίκη σε πρώτο βαθμό για το θανατηφόρο τροχαίο, που βύθισε στο πένθος τη μικρή κοινωνία του Νεοχωρίου. Ωστόσο, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση για τρίτη φορά, ορίζοντας νέα δικάσιμο για τις 12 Οκτωβρίου 2022.

Οι χαρές και τα γέλια τριών παιδιών κόπηκαν από τρελό φορτηγό

Το ημερολόγιο έγραφε 23 Ιουλίου 2014, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν η 18χρονη Ιωάννα Κουτσιαρή και η 21χρονη αδελφή της Κατερίνα, από το Στεφανοβίκειο, το οποίο οδηγούσε ο 20χρονος Φίλιππος Καπανιάρης από τον Ριζόμυλο, συγκρούστηκε με νταλίκα στην παλιά εθνική οδό Βόλου – Λάρισας.

Οι αδελφές Κατερίνα και Ιωάννα Κουτσιαρή

Οπως έγινε κατόπιν γνωστό, οι δύο αδελφές και ο φίλος τους βρίσκονταν στον Ριζόμυλο σε εκδήλωση της Μουσικής Σχολής του Δήμου Ρήγα Φεραίου, όπου η Ιωάννα έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε. Οταν τελείωσε η εκδήλωση, τα κορίτσια επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο του 20χρονου, ο οποίος προσφέρθηκε να τα πάει στο σπίτι τους στο Στεφανοβίκειο.

Φίλιππος Καπανιάρης

Στη 1.35 το αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen Polo συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με νταλίκα που μετέφερε φρούτα από την Ηλεία. Η σύγκρουση των δύο οχημάτων ήταν σφοδρή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι τρεις φίλοι που επέβαιναν στο Ι.Χ., ενώ ο 22χρονος οδηγός της νταλίκας μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Βόλου.

Η νταλίκα που σκόρπισε τον θάνατο

Σε πρώτο βαθμό ο υπαίτιος του δυστυχήματος καταδικάστηκε σε επτά χρόνια φυλάκιση και για τις τρεις ανθρωποκτονίες εξ αμελείας, ενώ στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε στα πεντέμισι χρόνια, κατά συγχώνευση, η οποία ήταν εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως. Μάλιστα, στο άκουσμα της απόφασης ο πατέρας του 20χρονου Φιλίππου Καπανιάρη δεν είχε καταφέρει να συγκρατήσει την οργή του και είχε ξεσπάσει, φωνάζοντας προς το μέρος της έδρας: «Δεν είναι άδικο για τρεις ζωές; Ο οδηγός του φορτηγού θα δώσει 15.000 ευρώ και θα είναι έξω, ενώ εμείς χάσαμε τα παιδιά μας!»

Το αιματοβαμμένο Ι.Χ.

Το νέο επεισόδιο της πρωτοφανούς τραγωδίας επρόκειτο να γραφτεί πριν από μερικές ημέρες στον Αρειο Πάγο, όπου ήταν προγραμματισμένο να εξεταστεί η αίτηση αναίρεσης του οδηγού νταλίκας κατά της καταδικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας, καθώς και εκείνη που κατέθεσαν οι οικογένειες των τριών παιδιών, με αφορμή το ελαφρυντικό που χορηγήθηκε στον υπαίτιο του φοβερού τροχαίου. Ωστόσο, η εκδίκασή τους αναβλήθηκε για τον Μάιο.

«Μιλάμε για τραγωδία χωρίς ημερομηνία λήξης»

«Εδώ και χρόνια φωνάζουμε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει αποτρεπτικά γι’ αυτό που συμβαίνει στο ελληνικό οδικό δίκτυο. Πρέπει να υπάρχουν ποινές που να αποτρέπουν τέτοιες συμπεριφορές. Δεν λέμε ότι οι ποινές πρέπει να είναι τιμωρητικές. Ομως, πώς θα βοηθήσει η Δικαιοσύνη σε ένα πρόβλημα που είναι πολύ έντονο και η χώρα υποφέρει αναρωτήθηκε το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» Μανώλης Σταυρουλάκης και πρόσθεσε, μιλώντας στην «Espresso»: «Εμείς που ερχόμαστε καθημερινά σε επαφή με συγγενείς θυμάτων τροχαίων βλέπουμε ότι είναι μια τραγωδία χωρίς ημερομηνία λήξης. Ποιος νοιάζεται πραγματικά για αυτούς τους ανθρώπους; Αυτό που προσπαθούμε να επιτύχουμε ως σύλλογος είναι να αφυπνίσουμε τους θεσμούς και να στηρίξουμε ψυχολογικά τις οικογένειες που έχουν χάσει στην άσφαλτο δικούς τους ανθρώπους. Δεν θέλουμε αυτό που πάθαμε εμείς να το πάθουν άλλοι» κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This