Νέα ιστολογική εξέταση για την Ίριδα – Στα τέλη Μαΐου το πόρισμα

«Έτσι θα άφηνα την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου», λέει ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος

Must Read

Τα αίτια των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών των Αρχών προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο θρίλερ των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα. Η Ρούλα Πισπιρίγκου παραμένει στη φυλακή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και πλέον οι ιατροδικαστές προσπαθούν να βρουν στοιχεία για το θάνατο των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας.

Στο μικροσκόπιο τα πλακίδια θανάτου της Ίριδας

Νέα στοιχεία για τον θάνατο της Ίριδας παρουσιάζει ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο «Βήμα της Κυριακής» και αφορούν στο πιο κρίσιμο ιατροδικαστικό στοιχείο τα πλακίδια θανάτου του 6 μηνών μωρού που θα δείξουν εάν έπασχε από τη σπάνια ασθένεια.

Όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος τα πλακίδια αυτά θα μεταφερθούν τις επόμενες ώρες στην Αθήνα από το παθολογοανατομικό εργαστήριο των Ιωαννίνων με τη συνδρομή της Αστυνομίας. Σημειώνεται πως το εν λόγω εργαστήριο είχε αποφανθεί πως η Ίριδα έπασχε από σπάνιο νόσημα της καρδιάς, πόρισμα που έδωσε την εντύπωση πως τα τρία παιδιά είχαν κάποιο κληρονομικό πρόβλημα στην καρδιά.

Οι δύο ιατροδικαστές, Καρακούκης και Καλόγριας  απορρίπτουν τη γνωμάτευση του εν λόγω εργαστηρίου. Τα πλακίδια θα εξετασθούν εκ νέου και εάν αποδειχθεί πως η Ίριδα δεν έπασχε από αγενεσία φλεβοκόμβου, «ανοίγει ο δρόμος» που θα οδηγήσει σε επιβεβαίωση πως η Ίριδα υπήρξε θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Στα τέλη Μαΐου το πόρισμα

Στο τέλη Μαΐου αναμένεται να είναι έτοιμο το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας.

Υπενθυμίζουμε ότι η έξι μηνών Ίριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια της τον Μάρτιο του 2021. Η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδερφή της κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, χωρίς να τηρηθεί στη συνέχεια το πρωτόκολλο που απαιτείται σε αυτές τις περιπτώσεις με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και στοιχεία.

«Όταν διαπιστώθηκε ο θάνατος έπρεπε να κληθεί η αστυνομία, η αστυνομία να καλέσει τον ιατροδικαστή και να γίνουν τα πάντα εντός του σπιτιού και στη συνέχεια να μεταφερθεί η σορός. Χάσαμε το σημαντικότερο στοιχείο που είναι η ώρα θανάτου και η αυτοψία» δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Μόλις ολοκληρωθούν οι εξετάσεις των δύο κοριτσιών αναμένεται να κληθούν εκ νέου για κατάθεση η Ρούλα Πισπιρίγκου, η αδελφή της αλλά και ο Μάνος Δασκαλάκης.

Όθων Παπαδόπουλος: «Έτσι θα άφηνα την υπεράσπιση της Πισπιρίγκου»

Τους λόγους που θα τον οδηγούσαν στο να αφήσει την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε ο δικηγόρος της, Όθων Παπαδόπουλος.

Σε συνένευξη που παραχώρησε στον Alpha για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, ο εκπρόσωπος της Πισπιρίγκου υποστηρίζει ότι η πελάτισσα του είναι αθώα και τονίζει πως έχει πειστεί.

Αναφέρει ότι οι διαδικασίες για το αίτημα αποφυλάκισης της 33χρονης κινούνται και ότι θα υποβληθεί μόλις ολοκληρωθούν.

https://youtu.be/DBLwX0qCRWk

Η Ρούλα Πισπιρίγκου που παραμένει στη φυλακή, έχει ζητήσει να γίνουν όλες οι διαδικασίες ώστε να αφεθεί ελεύθερη. Για την ώρα, παραμένει στο ειδικό κελί των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού και περνάει την περισσότερη ώρα μπροστά στην τηλεόραση, βλέποντας εκπομπές που επικεντρώνονται στην υπόθεση που την αφορά.

«Θα άφηνα την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, μόνο αν έβλεπα ότι κλονιζόταν η μεταξύ μας σχέση ειλικρίνειας. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα και, αντιθέτως, αυτά που μου έχει πει η κατηγορούμενη έχουν επιβεβαιωθεί από την έρευνα που διενεργείται», είπε μιλώντας στον Alpha.

Όσο για τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην εύρεση ουσίας στην Μαλένα, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως ο ίδιος δεν γνωρίζει κάτι τέτοιο: «Οι πληροφορίες είναι πάντα τόσες πολλές και χρειάζεται να ερευνήσουμε την αλήθεια όλων αυτών», σημείωσε.

«Μελετώντας τη δικογραφία, προέκυψε από τις καταθέσεις ότι έχει γίνει δύο φορές γονιδιακός έλεγχος. Έχει ερευνηθεί το 80% των γονιδίων και θα ζητήσουμε την ολοκλήρωση του γονιδιακού ελέγχου, για να δούμε εάν θα προκύψει κάποιο νέο στοιχείο. Αυτό το 20% μπορεί να ανατρέψει την παρούσα εικόνα», κατέληξε ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

https://youtu.be/k5NzvbhP0p8

Διαβάστε επίσης:

Η Ρούλα Πισπιρίγκου δέχεται μεν το τεστ πατρότητας, αλλά μετά θα μηνύσει τον Μάνο Δασκαλάκη

Ανδρέας Ηλιάδης: «Ο δικηγόρος δεν πρόσεξε ότι το φάρμακο που αναφέρει, δεν σχετίζεται με εκείνα που έλαβε η Τζωρτζίνα»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This