Ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη: «Δεν υπάρχει κάτι ”μυστικό” ως προς την καθυστέρηση των πορισμάτων»

«Έδώ ενδεχομένως να έχουμε μία αστοχία»

Must Read

Το δικό της σχόλιο έκανε η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη για την εκ νέου εξέταση της Μαλένας και της Ίριδας, κάνοντας λόγο για καθυστέρηση των πορισμάτων.

«Οι πραγματογνώμονες θα ξεκινήσουν από την αρχή. Αυτό σημαίνει ότι έαν κάνουν καινούριες τομές από τα ιστοτεμάχια των παιδιών αυτό απαιτεί έναν χρόνο. Είμαστε σε καλό πλαίσιο αυτή τη στιγμή. Μέχρι στιγμής είχαν αντίραφο της δικογραφίας και των ιατροδικαστικών εκθέσεων. Εάν μπουν για καινούριες τομές αυτό απαιτεί χρόνο. Εκτός από τις τοξικολογικές που θα γίνουν εκ νέου, και αναζσητήσουμε νέες ουσίες τότε αυτό θα πάρει χρόνο», ανέφερε αρχικά, συμπληρώνοντας: «δεν υφίσταται κάτι ”μυστικό” ως προς την καθυστέρηση των πορισμάτων».

Σε ό,τι αφορά στα λάθη και στις αστοχίες στη διαδικασία η κ. Σπανουδάκη είπε: «Έχουν γίνει αστοχίες ως προς την εκτέλεση των πρωτοκόλλων. Εάν κάτι δεν γίνει βάσει πρωτοκόλλου τότε πιθανώς να έχουμε αστοχίες. Στην Ίριδα, δεν πήγε ιατροδικαστής στο σπίτι μετά το θάνατο και έχουμε χάσει μία βασική πληροφορία, δηλαδή την ώρα θανάτου. Ο ιατροδικαστής πρέπει να πάει αφού κληθεί από την αστυνομία. Με βάση τη μέθοδο του αποκλεισμού, οδηγούμαστε σε ασφυκτικό θάνατο, καθώς δεν υπάρχει κάποια τοξική ουσία στα παιδιά ούτε υπήρχε παθολογικό πρόβλημα, ούτε γενετική παθολογία».

Στο πλαίσιο αυτό, η ιατροδικαστής εξήγησε πως το εύρημα της αγενεσίας φλεβόκομβου τέθηκε από την παθολογοανατόμο και όχι από τον ιατροδικαστή. «Έτσι, στην συνέχεια θα έπρεπε ο ιατροδικαστής να λάβει όλα τα ευρήματα και από την νεκροτομή και από τις τοξικολογικές εξετάσεις και από τον παθολογοανατόμο, και να γράψει το δικό του το συμπέρασμα σχετικά με την αιτία και το είδος του θανάτου. Άρα, η αγενεσία φλεβόκομβου, βρέθηκε από την παθολογοανατόμο. Το εύρημα αυτό το λαμβάνουμε υπόψιν στην νεκροτομή μαζί με όλα τα κομμάτα του πρωτοκόλλου που ακολουθούμε για την αιτία και το είδος του θανάτου», συμπλήρωσε η ιατροδικαστής.

«Έδώ ενδεχομένως να έχουμε μία αστοχία καθώς η παθολογοανατόμος αναφέρει υποπλασία – αγενεσία φλεβοκόμβου. Δεν τέθηκε ως εύρημα από τον ιατροδικαστή αλλά από τον παθολογανατόμο. Πιθανώς να επηρεάστηκε από την αγενεσία και να το σύνταξε μαζί με το πνευμονικό οίδημα, οτο οποίο δεν είναι αιτία θανάτου αλλά και αυτό ένα εύρημα», κατέληξε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This