Επιστροφή στα σχολεία με νέα πρωτόκολλα: Μάσκες, αντισηπτικά αλλά χωρίς self test!

Τι ισχύει σε περίπτωση κρούσματος

Must Read

Αλλάζουν οι… κανόνες και τα δεδομένα στις σχολικές μονάδες από σήμερα, Τρίτη 3/5, καθώς το πρώτο κουδούνι μετά τις πασχαλινές διακοπές χτυπά με μαθητές και εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό, χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να έχουν υποβληθεί σε self test.

Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας

«Φεύγει» ο καθημερινός πονοκέφαλος για γονείς και μαθητές μετά από άλλη μία δύσκολη σχολική χρονιά γεμάτη αυστηρά μέτρα και δεκάδες υποχρεωτικά self test. Αυτό που μένει ωστόσο είναι οι μάσκες. Η μάσκα θα είναι υποχρεωτική για όλους, τόσο εντός όσο και εκτός αιθούσης, όπως και ο τακτικός αερισμός των χώρων αλλά και ο σχολαστικός καθαρισμός επιφανειών και εξοπλισμού.

  • Δεν υποχρεούνται στην διενέργεια self test όλοι οι μαθητές και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί
  • Σε ένα rapid test την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί
  • Το test πρέπει να διενεργείται έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο

Τι γίνεται εάν υπάρξει κρούσμα

Σε περίπτωση εμφάνισης κρούσματος στο σχολείο οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν 2 self test την 1η και την 4η ημέρα. Τα self test θα διατίθενται δωρεάν από τα σχολεία. Επίσης, θα πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.

Στενή επαφή με κρούσμα εκτός σχολείου

  • Οι εμβολιασμένοι μαθητές επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο και διενεργούν self test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη
  • χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες
  • Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές μπαίνουν σε καραντίνα και διενεργούν self test την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο
  • Μετά την 5η ημέρα και εφόσον το τεστ είναι αρνητικό επιστρέφουν στο σχολείο με μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες

Πώς θα αντιμετωπίζονται όσοι νοσήσουν

Σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στην τάξη, θα ισχύει ό,τι και στο γενικό πληθυσμό, για εμβολιασμένους και μη μαθητές και εκπαιδευτικούς. Παραμονή του κρούσματος σε απομόνωση επί 5 ημέρες τουλάχιστον, με ημέρα λήψης του θετικού τεστ να θεωρείται ως ημέρα 0. Μετά από 5 ημέρες απομόνωσης και εφόσον:

(α) έχει υποχωρήσει πλήρως ο πυρετός για ένα 24ωρο χωρίς χρήση αντιπυρετικών 

(β) δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα ή τα συμπτώματα βελτιώνονται, διακόπτεται η απομόνωση

Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή τα συμπτώματα δεν βελτιώνονται, παρατείνεται η απομόνωση. Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλής μάσκας για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες από την λήξη της απομόνωσης.

Ανοίγουν σήμερα και Πανεπιστήμια, ΙΕΚ και Κολλέγια. Και εδώ το μέτρο που παραμένει υποχρεωτικό είναι η χρήση μάσκας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This