«Η μόνη λύση είναι η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής μέσω της Δικαιοσύνης»

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες «δεν αίρουν το οικονομικό αδιέξοδο» λέει το ΙΝΚΑ

Must Read

Με ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας ενημερώνει ότι θα καταθέσει την δεύτερη συλλογική αγωγή για την κατάργηση της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής και την επιστροφή όλων των ποσών που καταβλήθηκαν, την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, στις 11.00 στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

«Η Συλλογική Αγωγή για την κατάργηση της αθέμιτης και καταχρηστικής ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει το μόνο μέσο άμυνας των καταναλωτών απέναντι στις παράνομες χρεώσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετική ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας τις κυβερνητικές εξαγγελίες, το ΙΝΚΑ επισημαίνει πως δεν αίρουν το οικονομικό αδιέξοδο: «Η εξαγγελία για το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης έχει χαρακτήρα προσωρινής ανακούφισης των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, και ως τέτοια, είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, το όριο τα 600 ευρώ στην ενίσχυση και η προβλεπόμενη αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής μόνο για τους θερινούς μήνες δεν αίρουν το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία».

Επιπλέον αναφέρει ότι: «Η ουσία του τεράστιου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος είναι πως η ρήτρα αναπροσαρμογής, δεν είναι μόνο ολέθρια για τους καταναλωτές και την οικονομία της χώρας, αλλά ότι είναι παράνομη. Ως εκ τούτου, η μόνη λύση είναι η κατάργησή της μέσα από τη Δικαιοσύνη».

Το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας προσθέτει πως η δικαιοσύνη είναι ο μόνος δρόμος για τους καταναλωτές: «Ύστερα και από την επίσημη αναγνώριση της συσσώρευσης υπερκερδών από τους παρόχους, με το μηχανισμό της ρήτρας όπως τον συνέλαβαν και τον επέβαλαν και την εξαγγελία για την φορολόγησή τους στο μέλλον, οι καταναλωτές πλέον γνωρίζουν ότι ο δικαστικός έλεγχος της ρήτρας είναι ο μόνος δρόμος που τους απομένει και ότι ο αγώνας για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στους λογαριασμούς του ρεύματος είναι στα χέρια τους, μέσα από τις Συλλογικές Αγωγές».

Τέλος καλούνται όλοι οι πολίτες να συμμετάσχουν στις συλλογικές αγωγές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This