Πάτρα: Επιχειρηματίες ζητούν από κοινού πίσω τα χρήματα της ρήτρας αναπροσαρμογής

ΣΚΕAΝΑ και ΙΝΚΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους στην νομική διεκδίκηση της επιστροφής των χρημάτων

Must Read

Σε μια συμπληρωματική πρωτοβουλία, μετά από την απόφαση που πάρθηκε από το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΚΕΑΝΑ για την κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής έτσι ώστε να διασφαλίσει στα μέλη του τη μη διακοπή του ρεύματος από τις επιχειρήσεις του κλάδου, προχώρησε η διοίκηση.

Σύμφωνα με το patrasevents σε τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου του συλλόγου Τάσου Γιατρά, με τον πρόεδρο του Ινστιτούτο Καταναλωτών, Γιώργου Λεχουρίτη συζητήθηκε η πρόσθετη παρέμβαση του ΣΚΕΑΝΑ στην αγωγή του ΙΝΚΑ, ώστε να ενεργήσουν από κοινού στην νομική διεκδίκηση της επιστροφής των χρημάτων από την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Η ενέργεια και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί που έλαβαν τους περασμένους μήνες δεκάδες επιχειρήσεις εστίασης της Πάτρας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αποτελούν προτεραιότητα για το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΚΕΑΝΑ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Τάσο Γιατρά «η ανακοίνωση των χθεσινών μέτρων στήριξης για το κόστος της ενέργειας επαναλαμβάνει το μοτίβο των προηγούμενων δύο χρόνων. Ασαφή, λειψά και με κάλυψη ελάχιστου ποσοστού από την συνολική ζημιά». 

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν αποσαφηνίστηκε αν τα 600 ευρώ περιλαμβάνουν την μεσαία τάξη και τις επαγγελματικές παροχές συνολικά. «Είναι πρόδηλο πως για τις επαγγελματικές παροχές του κλάδου η ενίσχυση αυτή είναι ελάχιστη σε σχέση με τα χιλιάδες ευρώ που πληρώθηκαν ή έχουμε υπερχρεωθεί».

«Περιμένουμε να δούμε στην πράξη την εφαρμογή της «κατάργησης» της ρήτρας αναπροσαρμογής μέσα στο καλοκαίρι» συμπλήρωσε ο κ. Γιατράς και ξεκαθάρισε: «Σε κάθε περίπτωση είναι αδιανόητο να υπάρχουν διακοπές παροχής για επιχειρήσεις και κατοικίες εξ αιτίας της εξωπραγματικής ρήτρας».

Σύμφωνα με τον σύλλογο, από το πακέτο ανακοινώσεων του πρωθυπουργού για τα νέα μέτρα «ελπιδοφόρα είναι η εξαγγελία ενός παγίου αιτήματος του κλάδου, για ένα πρόγραμμα Εξ  Οικονομώ Επιχειρήσεων για το οποίο θεωρούμε αυτονόητο ότι θα συμμετάσχει το σύνολο του κλάδου και όχι μέρος αυτού».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This