Εκκρεμείς συντάξεις: Από ψηφιακές έγιναν… χειρόγραφες!

Και η κυβερνητική κοροϊδία συνεχίζεται!

Must Read

Οι υποψήφιοι συνταξιούχοι εκτός από μεγάλη αντοχή πρέπει να οπλιστούν και με τεράστια υπομονή μέχρι να βγει η σύνταξή τους! Ο Κωστής Χατζηδάκης είχε υποσχεθεί ένα… διαφορετικό μοντέλο διαχείρισης εκκρεμών συντάξεων, έφτιαξε ψηφιακά προγράμματα,  μοίρασε «χρυσούς» μισθούς, αλλά το αποτέλεσμα; Και χειρόγραφες συντάξεις, και εκκαθάριση μετά τον Ιούλιο!

Με έναν σμπάρο… δύο αποτυχίες!

Μπορεί η κυβέρνηση να ψήφισε διατάξεις για fast track έκδοση των συντάξεων και εξπρές διαδικασίες απόδοσης των ποσών, αλλά οι υποψήφιοι συνταξιούχοι παραμένουν στο ίδιο έργο θεατές! Και θα αναγκαστούν να περιμένουν 3 ή 4 χρόνια, και η εκκαθάριση των φακέλων τους θα γίνει… χειρόγραφα!

Με βάση το νέο νόμο 4921/22 μέχρι την 1η Ιουλίου θα πρέπει να έχουν αποδοθεί περισσότερες από 135.000 συντάξεις επί αιτήσεων που είχαν κατατεθεί μέχρι 31/3/22. Ορισμένες από τις οποίες εκκρεμούσαν από το 208 ή και παλαιότερα. Γι’ αυτές τις περιπτώσεις δεν θα γίνει αλληλογραφία με τα άλλα ταμεία αναφορικά με τον χρόνο προϋπηρεσίας ή τα έτη που διανύθηκαν σε διαφορετικά ταμεία (περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης). Ο ΕΦΚΑ υποχρεούται να δεχθεί σαν αληθείς όλες τις αιτήσεις με τον επικαλούμενο χρόνο και να εκδώσει τις συντάξεις. Ο δε έλεγχος αναφορικά με τον συνολικό χρόνο ασφάλισης θα γίνει εκ των υστέρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This