Η υπόθεση της αυτοκτονίας του 14χρονου Μάκη στα Κάτω Πατήσια έφερε ξανά στην επικαιρότητα τα διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια που σκαρφίζονται κάποια εγκληματικά μυαλά, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές όσων συμμετέχουν, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν κάποια παραπάνω «likes».
Tα συγκεκριμένα «παιχνίδια πρόκλησης» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο έχουν δημιουργήσει πραγματικό πονοκέφαλο στους γονείς, καθώς δεν είναι λίγα τα παιδιά που καταλήγουν στο νοσοκομείο εξαιτίας τους, ή φτάνουν στο σημείο ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους στο «κυνήγι» των likes.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το «blackout challenge», το οποίο έχει απασχολήσει τις αρχές στην υπόθεση της αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή, καθώς υπήρξαν ενδείξεις ότι μπορεί και να συμμετείχε σε αυτό, ενθαρρύνει τους νέους ακόμη και να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους για κάποια λεπτά και κατόπιν να ανεβάσουν το βίντεο της πράξης τους στα social media.
Μόνιμη βλάβη ή και θάνατος
Τέτοιες πράξεις, ωστόσο, είναι ικανές να προκαλέσουν -στην καλύτερη- λιποθυμία, ενώ στη χειρότερη μέχρι και μόνιμες βλάβες, ακόμη και τον θάνατο. «Χτυπάμε SOS καμπανάκι, τα “παιχνίδια πρόκλησης” που έχουν βγει για μένα δεν είναι παιχνίδια, είναι ρωσική ρουλέτα», λέει μιλώντας στο skai.gr o Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας CSI.
Και συνεχίζει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι γονείς πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους, πρέπει να μιλάνε, πρέπει να εμπιστεύονται τα παιδιά τους γονείς και να τους λένε τα πάντα όλα και πάνω από όλα να βλέπουν και να ξέρουν τι κάνουν και τι παίζουν. Είναι αδιανόητο το παιδί να παίζει με τον θάνατο».
- Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
Δείτε επίσης:
- Κάτω Πατήσια: Φτιάχνοντας θηλιά από τη ζώνη του κρεμάστηκε ο 14χρονος – Τι δείχνει η νεκροψία
- «Έτρωγε bullying», επιμένουν οι συμμαθητές του Μάκη που αυτοκτόνησε – Δεν τους υποστηρίζει ο διευθυντής του σχολείου