Πρόεδρος CSI για το «Blackout challenge»: «Δεν είναι παιχνίδι, είναι ρωσική ρουλέτα»

Προειδοποιεί τους γονείς να έχουν το νου τους και να ξέρουν πάντα με τι παίζουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο

Must Read

Η υπόθεση της αυτοκτονίας του 14χρονου Μάκη στα Κάτω Πατήσια έφερε ξανά στην επικαιρότητα τα διάφορα διαδικτυακά παιχνίδια που σκαρφίζονται κάποια εγκληματικά μυαλά, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές όσων συμμετέχουν, στην προσπάθειά τους να κερδίσουν κάποια παραπάνω «likes».

Tα συγκεκριμένα «παιχνίδια πρόκλησης» που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο έχουν δημιουργήσει πραγματικό πονοκέφαλο στους γονείς, καθώς δεν είναι λίγα τα παιδιά που καταλήγουν στο νοσοκομείο εξαιτίας τους, ή φτάνουν στο σημείο ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους στο «κυνήγι» των likes.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το «blackout challenge», το οποίο έχει απασχολήσει τις αρχές στην υπόθεση της αυτοκτονίας του 14χρονου μαθητή, καθώς υπήρξαν ενδείξεις ότι μπορεί και να συμμετείχε σε αυτό, ενθαρρύνει τους νέους ακόμη και να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους για κάποια λεπτά και κατόπιν να ανεβάσουν το βίντεο της πράξης τους στα social media.

Μόνιμη βλάβη ή και θάνατος

Τέτοιες πράξεις, ωστόσο, είναι ικανές να προκαλέσουν -στην καλύτερη- λιποθυμία, ενώ στη χειρότερη μέχρι και μόνιμες βλάβες, ακόμη και τον θάνατο. «Χτυπάμε SOS καμπανάκι, τα “παιχνίδια πρόκλησης” που έχουν βγει για μένα δεν είναι παιχνίδια, είναι ρωσική ρουλέτα», λέει μιλώντας στο skai.gr o Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος του διεθνούς ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας CSI.

Και συνεχίζει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι γονείς πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά τους, πρέπει να μιλάνε, πρέπει να εμπιστεύονται τα παιδιά τους γονείς και να τους λένε τα πάντα όλα και πάνω από όλα να βλέπουν και να ξέρουν τι κάνουν και τι παίζουν. Είναι αδιανόητο το παιδί να παίζει με τον θάνατο».

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This