«Έτρωγε bullying», επιμένουν οι συμμαθητές του Μάκη που αυτοκτόνησε – Δεν τους υποστηρίζει ο διευθυντής του σχολείου

«Δεν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου», είπε ο διευθυντής - Τι ψάχνουν οι Αρχές στο κινητό του παιδιού

Must Read

Νέες μαρτυρίες συμμαθητών του 14χρονου Μάκη έρχονται στη δημοσιότητα, για τις συνθήκες που επικρατούσαν στο σχολείο πριν φτάσει το παιδί να δώσει τέρμα στη ζωή του μέσα στο σπίτι του στα Κάτω Πατήσια δια του απαγχονισμού.

Οι μαθητές του 54ου Γυμνασίου Αθηνών επιμένουν ότι ο Μάκης ήταν θύμα bullying και μάλιστα άγριου και δεν θεωρούν πιθανό λόγο της αυτοκτονίας το φονικό «challenge» του TikTok.

Ένας συμμαθητής του 14χρονου είπε ουσιαστικά στο Open ότι ο εκφοβισμός είναι κάτι σαν «καθεστώς» στο σχολείο του:

«Τελευταία φορά εγώ τον είδα την Παρασκευή. Είχαμε βγει βόλτα. Μετά από αυτό δεν τον είδα. Και δεν περίμενα να κάνει κάτι κακό στον εαυτό του. Ναι, δεχόταν συχνά bullying και όχι μόνο αυτός. Είναι πολλά παιδιά δέχονται bullying στο σχολείο μας. Το γνωρίζω (σ.σ. το challenge του TikTik) αλλά εγώ δεν πιστεύω ότι έγινε από αυτό. Έτρωγε bullying. Δεν πιστεύω ότι έφταιγε το παιχνίδι».

Άλλος συμμαθητής του Μάκη επεσήμανε: «Ήταν από τα καλά παιδιά του σχολείου. Ήταν πάντα με το χαμόγελο στο στόμα. Δεν έβριζε. Δεν έκανε τίποτα. Δεν ενοχλούσε κανένα. Τις τελευταίες ημέρες δεν τον είχα πολυδεί στο σχολείο γιατί συνέβαιναν κάποια πράγματα στο σπίτι του. Ήμασταν μία μέρα έξω από το σχολείο και πηγαίνει μόνος του σε μία γωνία και έπαιζε με αυτό το παιχνίδι. Όχι θηλιά στο λαιμό του. Έκανε άλλα πράγματα. Έκλεινε τη μύτη του να μην παίρνει ανάσα και τέτοια».

Μια από τις συμμαθήτριες του αυτόχειρα έκανε αναφορά στην οικογένειά του: «Τον απασχολούσε η οικογένεια του. Όποτε αναφέραμε την οικογένειά του, έκλαιγε. Συνέχεια. (…) Τον Μάκη τον γνωρίζω από το δημοτικό. Ήμασταν συμμαθητές στο δημοτικό. Δεν τον είχα ικανό να κάνει κάτι τέτοιο. Για το bullying…. Έχω ακούσει ότι του έκαναν bullying. Δεν έχω βρεθεί μπροστά σε κάποιο περιστατικό».

Πάντως, ο διευθυντής του σχολείου όταν κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα αποκαλύπτουν οι μαθητές ουσιαστικά τους διέψευσε, λέγοντας πως «δεν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψή του».

Τι ψάχνουν στις ηλεκτρονικές συσκευές

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έλεγχοι στις ηλεκτρονικές συσκευές του Μάκη και της οικογένειας στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Όπως είπε ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, «έχουν κατασχεθεί τα τηλέφωνα και οι ηλεκτρονικές συσκευές του παιδιού, ελέγχονται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών και θα δούμε τι κρύβεται από πίσω. Θα φανεί αν το έκανε, λόγω του παιχνιδιού στο TikTok ή είχε δεχθεί bullying».

Θα ελεγχθεί ακόμα και το αν ο μαθητής κατέγραφε με την κάμερα του κινητού την αυτοκτονία του και αν το έκανε σε live μετάδοση, καθώς μια τέτοια περίπτωση θα σημαίνει τη συμμετοχή του σε φονικά διαδικτυακά «παιχνίδια».

Διαβάστε ακόμα:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This