«Μόνο θρήνος, μια ανείπωτη θλίψη»… Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα μετά τον απαγχονισμό του νεαρού Μάκη

Υπό εξέταση από τις Αρχές κινητό και ηλεκτρονικές συσκευές για τυχόν σχέση της αυτοκτονίας του παιδιού με το «Blackout Challenge»

Must Read

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει η αυτοκτονία ενός 13χρονου (ή 12χρονου, ή 14χρονου κατά άλλους) αγοριού στα Κάτω Πατήσια (στην περιοχή του Κολωνού). Ο Μάκης (Εμμανουήλ) Παναγιωτόπουλος βρέθηκε απαγχονισμένος από τους γονείς του μέσα στο διαμέρισμα που διέμενε η οικογένεια και οι σκηνές που ακολούθησαν είναι απερίγραπτες…

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, ο 13χρονος αθλητής του παγκρατίου φέρεται να συμμετείχε στο δημοφιλές εφηβικό «παιχνίδι» της διαδικτυακής πλατφόρμας TikTok, «Blackout Challenge», στο οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και μετά να ανεβάσουν το βίντεο.

Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα

Όπως έγινε γνωστό σήμερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών θα αναζητήσει το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.  Με παρέμβαση της η προϊσταμένη Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου ζητά τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για την τραγική υπόθεση του ανήλικου αυτόχειρα.

Δόθηκε εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να διερευνήσει τα ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού, ώστε να διακριβωθεί αν η πράξη του αγοριού σχετίζεται με συμμετοχή του σε συγκεκριμένη «πρόκληση», ή αν υπάρχει κάτι άλλο που ώθησε τον Μάκη να δώσει τέρμα στη ζωή του.

Έχουν ήδη σταλεί στα ειδικά εργαστήρια για εξέταση, το κινητό και οι ηλεκτρονικές συσκευές της οικογένειας, για να διαπιστωθεί αν περιέχουν κάποια χρήσιμα στοιχεία, μιας και το κινητό βρέθηκε δίπλα στο άψυχο σώμα του 13χρονου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει κάποια σχετική αναφορά τραυματισμού ή και θανάτου εφήβων από το εν λόγω ή κάποιο άλλο διαδικτυακό challenge, που έχουν παρατηρηθεί σε χώρες του εξωτερικού.

«Το παιδί ήταν πάντα ευδιάθετο. Δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους ψυχολογικά προβλήματα»

Ο 13χρονος αθλητής ήταν «δυνατός» και «χαρούμενος» όπως κατάφεραν να πουν όσοι τον ήξεραν και προσθέτουν δεν τους είχε περάσει ποτέ από το μυαλό αυτό που συνέβη.

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε στο loutraki365.gr και στο protothema.gr ο προπονητής του Μάκη στο παγκράτιο:

«Είναι μόνο θρήνος, μια ανείπωτη θλίψη. Ο Μάκης ήταν ένα δυνατό παιδί. Τους έχω μεγαλώσει και αυτόν και τον αδελφό του από 5 χρονών. Μια εξαιρετική οικογένεια, μια μητέρα που μεγάλωνε τα παιδιά της με αξία … Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Ήταν ένα πάρα πολύ καλό παιδί ο Μάκης. Λίγες ώρες πριν το τραγικό περιστατικό, μιλήσαμε στο τηλέφωνο, ήταν πολύ ευδιάθετος και μου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ανυπομονούσε να πάει στο Λουτράκι, να δει τον αδερφό του να αγωνίζεται. Ήταν ένα αγαπητό παιδί και αληθινό “θηρίο” με ύψος περίπου 1,70 και πολύ μεγάλη μυϊκή διάπλαση. Κανείς δεν θα μπορούσε, πιστεύω, να του κάνει bullying. Λίγες ώρες μετά, έμαθα το περιστατικό. Ειλικρινά, δεν μπορώ να το πιστέψω. Το παιδί ήταν πάντα ευδιάθετο. Δεν αντιμετώπιζε κανενός είδους ψυχολογικά προβλήματα. Πιστεύω ότι αν είχε κάτι, θα μου το είχε πει. Περνούσαμε πολλές ώρες μαζί κάθε εβδομάδα, καθώς και ο ίδιος ήταν αθλητής στην ομάδα μου…»

Ο Μάκης…

Ο Πρόεδρος του αθλητικού Συλλόγου παγκρατίου «ο Θησεύς» είπε από την πλευρά του: «Είχαμε προπόνηση την Τετάρτη και ήταν ευχάριστο το παιδί, μέσα στο γέλιο. Δεν είχε κάτι να τον απασχολεί. Την Παρασκευή τον πήρα τηλέφωνο και μου είπε ότι τρώνε με τη μητέρα του και τον αδελφό του και περιμένουν να πάνε στους αγώνες».

Η ανακοίνωση του «Θησέα»

Ο αθλητικός Σύλλογος παγκρατίου «ο Θησεύς» με ανακοίνωσή του εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του Μάκη (για τον οποίο λέει πως ήταν 14 ετών):

«Με απέραντη θλίψη και ανείπωτο πόνο, η οικογένεια του Συλλόγου μας, αποχαιρετά ένα πολύ αγαπημένο μέλος της, ένα παιδί μόλις 14 ετών, τον Μάκη ( Εμμανουήλ) Παναγιωτόπουλο. Έναν αθλητή που αγωνιζόταν με δύναμη και συνέπεια, μα που δεν πρόλαβε  να κατακτήσει τους στόχους του. Το σίγουρο είναι ότι πρόλαβε να κατακτήσει τις καρδιές μας. Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό Παράδεισο
Οι προπονητές σου και οι συναθλητές σου».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This